Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet, Kinan Azmeh – LAVANTER

17 maart 2018 21:00

foto: Merlijn Doomernik


LAVANTER

CONCERT UITVERKOCHT

Een ontmoeting tussen drie magische musici: ‘fluister’ trompettist Eric Vloeimans, de meest gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet.
De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble. De New York Times roemt zijn virtuositeit, anderen zijn ‘incredibly’ rich sound” Azmeh heeft dan ook een uniek geluid, dat niet onder één noemer te vangen valt.
Geboren in Damascus en opgeleid aan de befaamde Juilliard School in New York, treedt hij inmiddels op over de hele wereld.

Eric en Kinan leerden elkaar in 2011 kennen tijdens een editie van Imagining Europa, georganiseerd door de European Cultural Foundation.
Het concert wat zij daar gaven was het begin van een regelmatige samenwerking, zoals meteen in de zomer van dat jaar op North Sea Jazz. Eric en Jeroen spelen al meer dan twee decennia met elkaar en hebben een muzikale telepathie.

Eric Vloeimans in de bekendste trompettist van Nederland
en Jeroen van Vliet is componist en pianist, winnaar van de begeerde Boy Edgar Prijs 2014. Deze drie topartiesten nemen je mee op avontuur, een reis over de grenzen van jazz, klassiek, ‘wereld’ muziek op een vliegend tapijt van betoverende klanken.

Zaterdag 17 maart staan zij in Jazzclub Mahogany Hall in Edam,
Strandbadpaviljoen Edam, Zeevangszeedijk 7a 1135 PZ Edam
Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs:
Leden: € 9,00 – Niet leden: € 18,50 – CJP (t/m 25 jaar): € 10,00.

Gelet op de grote belangstelling voor dit concert, wordt tijdig reserveren van harte aanbevolen.
Reserveren doe je bij:
k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979 of
f.bakker01@quicknet.nl 0f 0299-372249
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< Erik Vloeimans, Kinan Azmeh, Jeroen van Vliet

00:00

Zaterdag 17 maart, werd in Jazzclub Mahogany Hall, genoten van drie topmuzikanten met hun programma LEVANTER.
De in Edam zeer populaire Erik Vloeimans, speelde met klarinettist Kinan Azmeh uit Syrié en pianist Jeroen van Vliet, muziek uit andere sferen.
Betoverende klanken die soms beelden uit ‘Duizend en één nacht vertellingen’ opriepen die de toehoorders tot bewondering wekten. Voor een uitverkocht huis werd het een prachtige muziekavond waar zowel de artiesten als de toeschouwers enorm van hebben genoten.
CvB.

Filed under: terugblikken