Wolfert Brederode Trio

8 maart 2018 21:00

WOLFERT BREDERODE TRIO

Pianist Wolfert Brederode staat al jaren garant voor innovatieve muziek waarbij jazz en klassiek elkaar regelmatig kruisen.
Met zijn nieuwe trio, dat hij twee jaar geleden oprichtte, heeft Brederode van doseren een kunst gemaakt. Hij doet niet aan lange solo’s maar wikt en weegt de noten die hij speelt. Nadat hij in het verleden al de goed ontvangen albums Currentsen Post Scriptum uitbracht, verraste de Nederlander dit voorjaar iedereen met het uitmuntende Black Ice. Dit album kwam uit op het toonaangevende label ECM.
Hij haalde zijn oude bassist Gulli Gudmundsson terug en lijfde de Nederlandse topdrummer Jasper van Hulten in. Meer nog dan voorheen excelleert Brederode in het componeren van heldere melodielijnen.
Maar het is vooral zijn spel, en dat van Gudmundsson en Van Hulten, waardoor dit trio van absolute wereldklasse is.

Donderdag 8 maart staan zij in Jazzclub Mahogany Hall in Edam,
Strandbadpaviljoen Edam, Zeevangszeedijk 7a 1135 PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs:
Leden: € 7,50 – Niet leden: € 17,50 – CJP (t/m 25 jaar): € 10,00.
Reserveren wordt aanbevolen:
k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979 of
f.bakker01@quicknet.nl 0f 0299-372249
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< Wolfert Brederode Trio

00:00

Video: Paul Verbunt
Foto: Cor van Bruggen

Wolfert Brederode Trio, boeiend!

Wolfert Brederode bleek een pianist die zijn noten zorgvuldig kiest. In tegenstelling tot swingende notenstrooiers als Erroll Garner of Monty Alexander, zoekt Wolfert bewust en ingetogen op de toesten naar accoorden en creëert hij zo een meeslepende muziek die boeit en nieuwsgierig maakt.
Hij werd begeleid door twee uitstekenden muziekanten, t.w.: Gulli Gudmundsson op bas en Jasper van Hulten op drums. Vooral Jasper betoverde het publiek met zijn subtiele spel, vooral tijdens het nummer Arrow bleek de veelzijdigheid van een drumstel. Al met al een prima concertavond in Mahogany Hall voor een helaas matige opkomst. De wegblijvers hebben wat gemist.
CvB.

Filed under: terugblikken