Trio Rein de Graaff feat. John Marchall (USA) en Gideon Tazelaar

24 februari 2018 21:00

foto: (Gideon Tazelaar) Govert Driessen
foto: (Rein de Graaff) Cor van Bruggen.

TRIO REIN DE GRAAFF & GUESTS
‘Boppin’ & Burnin’

(Wegens ziekte van Rein de Graaff, zal Rob van Bavel zijn taak overnemen, het programma blijft verder ongewijzigd).

Voor zijn jaarlijkse optreden in Jazzclub Mahogany Hall, heeft Rein de Graaff dit seizoen wederom een tweetal virtuoze jazzmuzikanten uitgenodigd.
Eén van hen is de trompettist John Marshall wiens muzikale carrière op de New Yorkse jazzscene begon in de vroege jaren zeventig.
Hij was solist in de bands van o.a. Lionel Hampton, Benny Goodman en Gerry Mulligan. Ook toerde hij wereldwijd met de Dizzy Gillespie Bigband.
Zijn jonge collega tenorsaxofonist Gideon Tazelaar is nog maar 19 jaar en is nu al hard op weg een begrip te worden in de Vaderlandse jazzwereld.
Hij behaalde afgelopen zomer zijn Bachelor maxima cum laude op het Conservatorium van Amsterdam. Zijn leermeesters waren o.a. Ferdinand Povel en Benjamin Herman, beiden zijn de afgelopen jaren regelmatig te horen geweest in Mahogany Hall.

Het trio Rein de Graaff bestaat verder uit bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke.

Zaterdag 24 februari staan zij in Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Strandbadpaviljoen Edam, Zeevangszeedijk 7a 1135 PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs:
Leden: € 9,00 – Niet leden: € 18,50 – CJP (t/m 25 jaar): € 10,00.
Reserveren wordt aanbevolen:
k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979 of
f.bakker01@quicknet.nl 0f 0299-372249
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< Trio Rein de Graaff & Friends

00:00

Het trio van Rein de Graaff & Friends maakt indruk in een goed bezette Jazzclub.
Rob van Bavel verving de zieke Rein de Graaff met verve en zorgde voor een strakke begeleiding en sterke soli.
Dat deden trouwens alle leden van dit gelegenheids quintet.
John Marchell en Gideon Tazelaar speelden de sterren van de hemel en Gideon bewees maar weer eens dat hij de ‘coming man’ van de Nederlandse Jazz is, 19 jaar en zo je instrument beheersen, is uniek.
Ook beide ‘stafleden’ van het Rein de Graaff Trio, Marius Beets en Erik Ineke, waren in hun zondagse vorm zodat het publiek genoot en pas laat met een voldaan gevoel huiswaarts ging.
CvB.

Video: Paul Verbunt
Foto: Cor van Bruggen

Filed under: terugblikken

Mahogany Sessions – Héctor Floria Quintet

18 februari 2018 16:00

Héctor Floría Quintet – The Family Project
‘The Family Project’ van Héctor is een eerbetoon aan zijn muzikale familie, waarbij elke compositie is opgedragen aan één van hen. Bij dit project omringt hij zich met opmerkelijk getalenteerde muzikanten.

Héctor Floría – sax, (Blanes, Catalonié). Studies telecommunicatie en Master Sound and Music Computing, ESMuC, Barcelona en Conservatorium van Amsterdam. Houd zich bezig met allerlei projecten in diverse stijlen zoals The Bop Collective en APAC.

Bruno Calvo Anillo  – trompet (Cádiz, Andalusië). Afgestudeerd aan de Escola Superior de Música de Catalunya, Barcelona en Master Conservatorium van Amsterdam. Volgde masterclass van o.a. Avishai Cohen en speelde samen met bekendheden als Dick Oatts, Joris Roelofs en Ben van Gelder. Zijn eerste CD met zijn Bruno Calvo Quartet komt binnenkort uit.

Xavi Torres – piano, (Barcelona) is één van de meest voortreffelijke muzikanten uit de Europeesche jazz scene. Na een studie bachelor piano in Barcelona volgde hij zijn Master aan het CvA. Werkte samen met grote muzikanten als Dick Oatts, Terell Stafford, Ben van Gelder, Reinier Baas en Tineke Postma.

Giuseppe Campisi – contrabas, (Italië) is muzikant, componist en arrangeur. Studeerde Magna Cum Laude af aan het Berklee College of Music en volgt nu het master programma aan het CvA. Giuseppe won diverse prijzen waaronder de Outstanding Performer Award van Berklee.

Lluís Naval Mengíbar – drums, (Barcelona). Volgde de Taller de Músics school in Barcelona, waarna hij (ook) naar Amsterdam verhuisde om aan het Conservatorium te gaan studeren. Won samen met The Jazz Commotion de 1ste prijs van het Prinses Christina Concours in 2014 en de Incentive Prize bij Keep an Eye jazz award in 2017. Speelde samen met vele grootheden uit binnen- en buitenland.

Zondag 18 februari 2018, spelen zij in
Jazzclub Mahogany Hall (Mahogany Sessions)
Strandbadpaviljoen Edam
Zeevangszeedijk 7a 1135 PZ Edam
Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< Héctor Floria Quintet (Mahogany Sessions)

00:00

Héctor Floria Quintet, geweldig optreden in Mahogany Sessions.
Zondagmiddag 18 maart was weer een interessante jazzmiddag in Jazzclub Mahogany Hall. Op het podium stond  het Héctor Floria Quintet, studenten van een conservatorium, die het publiek verrasten met een geweldig optreden.
Stuk voor stuk ‘aansprekende’ muzikanten, die aantoonden dat Jazzmuziek ook onder jongeren leeft. Hopelijk gaan wij nog veel meer van ze horen.
CvB.

video: Paul Verbunt
foto: Cor van Bruggen

Filed under: terugblikken

The Jazz Focus Big Band – o.l.v. Peter Guidi.

10 februari 2018 21:00

JAZZ FOCUS BIG BAND


De Jazz Focus Big Band bestaat uit 18 muzikanten. Het repertoire bestaat uit arrangementen van swing, be-bop, latin en funk uit de big band geschiedenis tot moderne composities.
Als onderdeel van de Jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam speelt de ‘Jazz Focus’ big band jaarlijks in de Amsterdamse jazz scene inclusief optredens op de Uitmarkt en in het BIM Huis, waar de big band ook zijn nieuwe CD: ‘Focused’ heeft gepresenteerd.
Daarnaast heeft de band in de afgelopen jaren aan verschillende Big Band festivals en concoursen meegedaan, zoals het big band festival in Enschede en het Big Band concours in Kerkrade. In beide festivals won de ‘Jazz Focus’ big band meerdere keer de 1e prijs. In 2006, 2008 en 2010 heeft de Jazz Focus de 1e Prijs in het Prinses Christina Big Band Concours gewonnen – een totaal van 10 eerste prijzen.

In 2012 vierde de Jazz Focus Big Band zijn 15e jubileum in het BIM Huis, Amsterdam.
Ook in 2014 heeft Jazz Focus op het North Sea Jazz Festival en het Amsterdamse Grachtenfestival gespeeld. In 2015 optredens in het North Sea Jazz Club en het BIM Huis. In 2016 weer op het North Sea Jazz Club i.v.m. een benefiet concert voor War Child plus een Big Band Battle in het BIM Huis.
Jazz Focus heeft ook op het kick-off concert van Amsterdam World City of Jazz gespeeld in de Melkweg in Amsterdam met Ak van Rooyen en Greetje Kauffeld als gasten.
In 2016 heeft de Jazz Focus big band op het International Jazz Day in Amsterdam gespeeld met Louis van Dijk en Benjamin Herman als gast solisten.
In mei 2016 nam de big band deel in het EMU Youth Music Festival in San Sebastian, Spanje.

Zaterdag 10 februari staat Jazz Focus BB in Jazzclub Mahogany Hall,
Strandbadpaviljoen Edam, Zeevangszeedijk 7a 1135 PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs:
Leden: € 7,50 – Niet leden: € 17,50 – CJP (t/m 25 jaar): € 10,00.
Reserveren wordt aanbevolen:
k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979 of
f.bakker01@quicknet.nl 0f 0299-372249
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< The Jazz Focus Big Band

00:00

foto: Huseyin

Dit was de eerste keer dat de Jazz Focus Big Band o.l.v. Peter Guidi op zaterdag in onze Jazz Club kwam spelen.
En het was FANTASTISCH!
Twee jaar geleden speelden ze voor ons op een zondagsession. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ze gegroeid zijn in die tijd. Met regelmaat komen er bandleden naar voren om een solo te spelen. Zelfs de jongsten in de band kwamen aan de beurt en bliezen er vol passie op los.
Zangeres (tevens trombonespeelster) Mette Oskamp zong nog overtuigender dan twee jaar geleden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het is altijd mooi om te zien dat er met zoveel plezier muziek wordt gemaakt.
Ik heb – en naar mijn mening de hele zaal – genoten van deze jonge musici. Weer een schitterende avond.

Slechts de miscommunicatie tussen de bandleider en de techniek was een minpuntje. Het zou elegant zijn deze zaken vooraf te bespreken, zodat er niemand wordt beschadigd.
Meta Molleman
—————
Ik was deze zaterdagavond helaas verhinderd want ik vind het een feest om deze jonge geweldige musici te zien groeien. De vorige zomer ben ik hun optreden in Volendam en op het Amersfoort Jazz Festival in juni 2017 gaan bijwonen en ik kan niet anders zeggen dat deze Jazz Focus Big-band een broedplaats is voor geweldige professionele jazz-musici en dat Peter Guidi op deze manier zijn definitieve indrukwekkende uitstraling bewerkstelligt als een onuitwisbare en bijzonder stimulerende invloed op de jongere generatie musici die hij heeft weten te bereiken. Dit is genieten in het kwadraat!
André Smit

Filed under: terugblikken