The Jazz Focus Big Band – o.l.v. Peter Guidi.

10 februari 2018 21:00

JAZZ FOCUS BIG BAND


De Jazz Focus Big Band bestaat uit 18 muzikanten. Het repertoire bestaat uit arrangementen van swing, be-bop, latin en funk uit de big band geschiedenis tot moderne composities.
Als onderdeel van de Jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam speelt de ‘Jazz Focus’ big band jaarlijks in de Amsterdamse jazz scene inclusief optredens op de Uitmarkt en in het BIM Huis, waar de big band ook zijn nieuwe CD: ‘Focused’ heeft gepresenteerd.
Daarnaast heeft de band in de afgelopen jaren aan verschillende Big Band festivals en concoursen meegedaan, zoals het big band festival in Enschede en het Big Band concours in Kerkrade. In beide festivals won de ‘Jazz Focus’ big band meerdere keer de 1e prijs. In 2006, 2008 en 2010 heeft de Jazz Focus de 1e Prijs in het Prinses Christina Big Band Concours gewonnen – een totaal van 10 eerste prijzen.

In 2012 vierde de Jazz Focus Big Band zijn 15e jubileum in het BIM Huis, Amsterdam.
Ook in 2014 heeft Jazz Focus op het North Sea Jazz Festival en het Amsterdamse Grachtenfestival gespeeld. In 2015 optredens in het North Sea Jazz Club en het BIM Huis. In 2016 weer op het North Sea Jazz Club i.v.m. een benefiet concert voor War Child plus een Big Band Battle in het BIM Huis.
Jazz Focus heeft ook op het kick-off concert van Amsterdam World City of Jazz gespeeld in de Melkweg in Amsterdam met Ak van Rooyen en Greetje Kauffeld als gasten.
In 2016 heeft de Jazz Focus big band op het International Jazz Day in Amsterdam gespeeld met Louis van Dijk en Benjamin Herman als gast solisten.
In mei 2016 nam de big band deel in het EMU Youth Music Festival in San Sebastian, Spanje.

Zaterdag 10 februari staat Jazz Focus BB in Jazzclub Mahogany Hall,
Strandbadpaviljoen Edam, Zeevangszeedijk 7a 1135 PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs:
Leden: € 7,50 – Niet leden: € 17,50 – CJP (t/m 25 jaar): € 10,00.
Reserveren wordt aanbevolen:
k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979 of
f.bakker01@quicknet.nl 0f 0299-372249
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

2 Comments »

 1. Dit was de eerste keer dat de Jazz Focus Big Band o.l.v. Peter Guidi op zaterdag in onze Jazz Club kwam spelen.
  En het was FANTASTISCH!
  Twee jaar geleden speelden ze voor ons op een zondagsession. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ze gegroeid zijn in die tijd. Met regelmaat komen er bandleden naar voren om een solo te spelen. Zelfs de jongsten in de band kwamen aan de beurt en bliezen er vol passie op los.
  Zangeres (tevens trombonespeelster) Mette Oskamp zong nog overtuigender dan twee jaar geleden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het is altijd mooi om te zien dat er met zoveel plezier muziek wordt gemaakt.
  Ik heb – en naar mijn mening de hele zaal – genoten van deze jonge musici. Weer een schitterende avond.

  Slechts de miscommunicatie tussen de bandleider en de techniek was een minpuntje. Het zou elegant zijn deze zaken vooraf te bespreken, zodat er niemand wordt beschadigd.

  Reactie by Meta Molleman — 13 februari 2018 @ 16:28

 2. Ik was deze zaterdagavond helaas verhinderd want ik vind het een feest om deze jonge geweldige musici te zien groeien. De vorige zomer ben ik hun optreden in Volendam en op het Amersfoort Jazz Festival in juni 2017 gaan bijwonen en ik kan niet anders zeggen dat deze Jazz Focus Big-band een broedplaats is voor geweldige professionele jazz-musici en dat Peter Guidi op deze manier zijn definitieve indrukwekkende uitstraling bewerkstelligt als een onuitwisbare en bijzonder stimulerende invloed op de jongere generatie musici die hij heeft weten te bereiken. Dit is genieten in het kwadraat!

  Reactie by André Smit — 13 februari 2018 @ 19:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment