<< The Jazz Focus Big Band

10 februari 2018 00:00

foto: Huseyin

Dit was de eerste keer dat de Jazz Focus Big Band o.l.v. Peter Guidi op zaterdag in onze Jazz Club kwam spelen.
En het was FANTASTISCH!
Twee jaar geleden speelden ze voor ons op een zondagsession. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ze gegroeid zijn in die tijd. Met regelmaat komen er bandleden naar voren om een solo te spelen. Zelfs de jongsten in de band kwamen aan de beurt en bliezen er vol passie op los.
Zangeres (tevens trombonespeelster) Mette Oskamp zong nog overtuigender dan twee jaar geleden. Wat een stem en wat een uitstraling! Het is altijd mooi om te zien dat er met zoveel plezier muziek wordt gemaakt.
Ik heb – en naar mijn mening de hele zaal – genoten van deze jonge musici. Weer een schitterende avond.

Slechts de miscommunicatie tussen de bandleider en de techniek was een minpuntje. Het zou elegant zijn deze zaken vooraf te bespreken, zodat er niemand wordt beschadigd.
Meta Molleman
—————
Ik was deze zaterdagavond helaas verhinderd want ik vind het een feest om deze jonge geweldige musici te zien groeien. De vorige zomer ben ik hun optreden in Volendam en op het Amersfoort Jazz Festival in juni 2017 gaan bijwonen en ik kan niet anders zeggen dat deze Jazz Focus Big-band een broedplaats is voor geweldige professionele jazz-musici en dat Peter Guidi op deze manier zijn definitieve indrukwekkende uitstraling bewerkstelligt als een onuitwisbare en bijzonder stimulerende invloed op de jongere generatie musici die hij heeft weten te bereiken. Dit is genieten in het kwadraat!
André Smit

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment