Mahogany Sessions – Sergio Abdoelrahman Quartet

29 oktober 2017 16:00

In 2014 won Sergio Abdoelrahman (piano) samen met Olivier van Niekerk (gitaar) de 1ste prijs in de categorie 1, 12 t/m 15 jaar bij het Prinses Christina Jazz Concours, dé springplank voor jong jazztalent. Sindsdien hebben zij vele optredens op hun naam staan in allerlei formaties en in 2015 een CD uitgebracht.

In 2016 viel Sergio bij hetzelfde concours opnieuw in de prijzen, ditmaal met zijn kwartet. Alle vier komen uit Den Haag, drie van hen volgen een opleiding aan de jong talent afdeling van het Conservatorium van Den Haag. Het repertoire bestaat uit diverse stijlen en ook zelf gecomponeerd werk wat luisteren en kijken naar deze band tot een feestje maakt!

De band:
Sergio Abdoelrahman – piano
Olivier van Niekerk – gitaar
Cas Jiskoot – contrabas
Pepijn Tusveld – drums


 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< Sergio Abdoelrahman Quartet (Mahogany Sessions)

00:00


Het Sergio Abdoelrahman Quartet.

Deze eerste Mahogany Session van dit nieuwe seizoen was meteen geweldig! Dit quartet van piepjonge supertalenten was een regelrechte geruststelling voor diegenen die zich nog enige zorgen maken over de toekomst van de jazzmuziek in Nederland. Deze verzuchting hoorde ik ook bij monde van Ruud Vlasbloem.
Vooral Olivier van Niekerk en Sergio Abdoelrahman lieten ons genieten van hun uitzonderlijke talent om uiterst virtuoos en harmonisch muzikaal te soleren. Ronduit prachtig waren hun solo waarbij de semi-akoestische gitaar prachtig was voorzien van een effectpedaal met harmonische boventonen alsof de pianist de hele gitaarsolo mee speelde. Vooral heb ik genoten van hun interpretatie van Giant Steps van Coltrane waarbij ook de vaardigheden van Cas Jiskoot (bassen) en Tim van Emmerloot (drums) goed tot hun recht kwamen.
André Smit

Foto’s: Cor van Bruggen.


Olivier van Niekerk (gitaar) en Tim van Emmerloot (drums).


Cas Jiskoot (bas).


Sergio Abdoelrahman (piano).

Filed under: terugblikken

Trio Francien van Tuinen

26 oktober 2017 21:00

Jazzvocaliste Francien van Tuinen is ‘Countrified’: haar pakkende nieuwe songs laten invloeden horen van folk en indie-pop.

Sinds Francien van Tuinen in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won werkt ze aan een veelzijdig oeuvre. Zo verscheen in 2005 het album Muzyka, met klassieke composities, door gitarist Jesse van Ruller gearrangeerd en door Van Tuinen van tekst voorzien. Op Daytrippers uit 2008 zijn eigenzinnige bewerkingen te horen van standards uit het Great American Songbook. In 2011 verscheen Cool Voice, Celebrating Rita Reys.
Dit voorjaar kwam Francien met een nieuw album vol eigen materiaal, Countrified, met pakkende songs die invloeden laten horen van folk en indie-pop.

Aanvang concert: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs: € 17,50 – Leden: € 7,50 – CJP: € 10.-
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< Trio Francien van Tuinen, Rienier Baas, Jeroen Vierdag

00:00

Foto’s: Cor van Bruggen
Video: Paul Verbunt

Trio Francien van Tuinen, Rienier Baas (bas), Jeroen Vierdag (gitaar).

Wat een heerlijke jazzy stem en een fantastische begeleiding. Genoten van deze donderdagavond.
Meta Molleman.


Francien van Tuinen.


Rienier Baas.

Filed under: terugblikken

* Han Bennink 75 jaar

22 oktober 2017 16:00

 

Jazzclub Mahogany Hall, Strandbad Paviljoen, Zeevangszeedijk 7a in Edam, nodigt u van harte uit op zondagmiddag 22 oktober 2017, voor de opening van de tentoonstelling

Dit jaar werd Han Bennink, veel gelauwerd drummer en beeldend kunstenaar, 75 jaar en bestaat Instant Composers Pool (ICP), opgericht door hem, Misha Mengelberg en Willem Breuker, 50 jaar. Nog steeds voor 100% erin, elk concert.
Te zien en te koop: objecten en collages en enkele foto’s van Francesca Patella, Pieter Boersma en Toon Fey. Idem: de recente monografie ‘HAN BENnInK’, naar ontwerp van niemand minder dan Irma Boom.

Inloop: Opening: Muziek:
15:30 uur
 16:00 uur door

C h e r r y D u y n s , schrijver/filmmaker
Mary Oliver – viool
Guus Janssen – piano

De tentoonstelling is toegankelijk tijdens concertenavonden en op enkele zondagmiddagen en eindigt 17 december 2017 (www.mahoganyhall.nl).
Informatie:
Tentoonstelling: Kees Koedam, tel. 0299 621496 of kees.koedam@gmail.com Concerten: Koos Roskam, tel. 0299 372979 of k.roskam@hetnet.nl

Filed under: exposities

“Reeds and Deeds” The Music of Roland Kirk.

21 oktober 2017 21:00

“Reeds & Deeds”, begon als een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk.

Zowel Alex Coke als Frans Vermeerssen (die eerder samenspeelden in het Willem Breuker Kollektief) brachten ooit een album uit met muziek van deze opvallende en vitale multi-instrumentalist uit de jaren 60 en 70. Naast een gedreven en inventief improvisator (zo bespeelde hij  meerdere saxofoons tegelijk) was Kirk ook een begenadigd componist van pakkende thema’s.
Ook saxofonist Bo van de Graaf is een groot liefhebber van zijn muziek, en zo werd voor een concert in het Nijmeegse podium BreBL de groep “Reeds and Deeds”  samengesteld, met de buitenissig improviserende ritmesectie Michiel Braam, Arjen Gorter en Makki van Engelen.

De naam ontleende de groep aan het gelijknamige Mercury album van Kirk uit 1963 zie hieronder. Veel is te vinden op Youtube.
Om met Rahsaan’s adagium te besluiten: Bright Moments!

Aanvang concert: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs: € 17,50 – Leden: € 7,50 – CJP € 10,-
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

<< Reeds & Deeds - The Music of Roland Kirk

00:00

Foto’s: Cor van Bruggen
Video: Paul Verbunt

Zaterdagavond was een goed gevulde jazzclub getuige van een enthousiast en gedreven sextet van zeer bedreven musici met een grote compassie voor Ronald Kirk en zijn eigenzinnige oevre. Heerlijke opzwepende ritmische jazzmuziek, die soms klonk als een big band en dan weer als een combo met steeds een stuwende ritmesectie en geweldig goed samenklinkende saxofoon-combinaties. Deze riet-blazers waren alle drie uiterst bedreven op meerdere blaasinstrumenten, waardoor wij allerlei verschillende combinaties van saxen en een dwarsfluit hoorden samenspelen in diverse klankkleuren en harmonieën.
Reeds & Deeds bood ons een mooie representatie van de sterk verschillende composities van Kirk, die soms dringend en rauw en dan weer melancholisch en zachtaardig van aard kunnen zijn.
De zaal was muisstil en geboeid met nu en dan instemmend en aanmoedigend applaus en stemgeluid. Iedereen genoot zichtbaar en maakte deze jazzclub avond tot een samen gedragen hoogtepunt.

André Smit.

Filed under: terugblikken

Lefthand Freddy “Blues and Roots”

7 oktober 2017 21:00

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lof uitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde door de jaren heen o.a op het Leberkusener Jazzfestival(Dtsl), het Gloucester Bluesfestival (GB) , het Nuit de Blues(FR), het Sziget Festival (Hongarije)en in de Londense 100 club.

Live is de band onverslaanbaar; recent rapporteerde bluesmagazine:
Weergaloze band,wat een spelvreugde:een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek! Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist ,entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en de zaal in no time op de kop zet.

Lefthand Freddy : gitaar/vocals
Berend (boogie B) Reining: gitaar
André van der Werf : basgitaar/vocals
Hans Waterman : drums

Aanvang concert: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs: € 17,50 – Leden € 7,50 – CJP: € 10,-

ATTENTIE ! 

Er wordt rondom Edam aan de weg gewerkt.

Het kan dus zijn dat je wordt omgeleid.

 

Filed under: concertagenda

<< Lefthand Freddy "Blues and Roots"

00:00

foto’s en video: Paul Verbunt

Lefthand Freddy bleek een prima opening van het seizoen 2017-2018 in het Strandbadpaviljoen Edam. Ondanks het zeer slechte weer waren toch ruim 90 belangstellenden naar de Jazzclub gekomen en zij werden bepaald niet teleurgesteld. De band bleek opgebouwd uit louter muzikale specialisten die de blues op een bewonderenswaardige manier wisten uit te dragen en het publiek wisten te boeien tot in de kleine uurtjes.


 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: terugblikken