“Reeds and Deeds” The Music of Roland Kirk.

21 oktober 2017 21:00

“Reeds & Deeds”, begon als een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk.

Zowel Alex Coke als Frans Vermeerssen (die eerder samenspeelden in het Willem Breuker Kollektief) brachten ooit een album uit met muziek van deze opvallende en vitale multi-instrumentalist uit de jaren 60 en 70. Naast een gedreven en inventief improvisator (zo bespeelde hij  meerdere saxofoons tegelijk) was Kirk ook een begenadigd componist van pakkende thema’s.
Ook saxofonist Bo van de Graaf is een groot liefhebber van zijn muziek, en zo werd voor een concert in het Nijmeegse podium BreBL de groep “Reeds and Deeds”  samengesteld, met de buitenissig improviserende ritmesectie Michiel Braam, Arjen Gorter en Makki van Engelen.

De naam ontleende de groep aan het gelijknamige Mercury album van Kirk uit 1963 zie hieronder. Veel is te vinden op Youtube.
Om met Rahsaan’s adagium te besluiten: Bright Moments!

Aanvang concert: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs: € 17,50 – Leden: € 7,50 – CJP € 10,-
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Zaterdagavond was een goed gevulde jazzclub getuige van een enthousiast en gedreven sextet van zeer bedreven musici met een grote compassie voor Ronald Kirk en zijn eigenzinnige oevre. Heerlijke opzwepende ritmische jazzmuziek, die soms klonk als een big band en dan weer als een combo met steeds een stuwende ritmesectie en geweldig goed samenklinkende saxofoon-combinaties. Deze riet-blazers waren alle drie uiterst bedreven op meerdere blaasinstrumenten, waardoor wij allerlei verschillende combinaties van saxen en een dwarsfluit hoorden samenspelen in diverse klankkleuren en harmonieën.
    Reeds and reeds bood ons een mooie representatie van de sterk verschillende composities van Kirk, die soms dringend en rauw en dan weer melancholisch en zachtaardig van aard kunnen zijn.
    De zaal was muisstil en geboeid met nu en dan instemmend en aanmoedigend applaus en stemgeluid. Iedereen genoot zichtbaar en maakte deze jazzclub avond tot een samen gedragen hoogtepunt.

    Reactie by André Smit — 23 oktober 2017 @ 00:53

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment