Mahogany Sessions – Sergio Abdoelrahman Quartet

29 oktober 2017 16:00

In 2014 won Sergio Abdoelrahman (piano) samen met Olivier van Niekerk (gitaar) de 1ste prijs in de categorie 1, 12 t/m 15 jaar bij het Prinses Christina Jazz Concours, dé springplank voor jong jazztalent. Sindsdien hebben zij vele optredens op hun naam staan in allerlei formaties en in 2015 een CD uitgebracht.

In 2016 viel Sergio bij hetzelfde concours opnieuw in de prijzen, ditmaal met zijn kwartet. Alle vier komen uit Den Haag, drie van hen volgen een opleiding aan de jong talent afdeling van het Conservatorium van Den Haag. Het repertoire bestaat uit diverse stijlen en ook zelf gecomponeerd werk wat luisteren en kijken naar deze band tot een feestje maakt!

De band:
Sergio Abdoelrahman – piano
Olivier van Niekerk – gitaar
Cas Jiskoot – contrabas
Pepijn Tusveld – drums


 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Deze eerste Mahogany Session van dit nieuwe seizoen was meteen geweldig! Dit quartet van piepjonge supertalenten was een regelrechte geruststelling voor diegenen die zich nog enige zorgen maken over de toekomst van de jazzmuziek in Nederland. Deze verzuchting hoorde ik ook bij monde van Ruud Vlasbloem.
    Vooral Olivier van Niekerk en Sergio Abdoelrahman lieten ons genieten van hun uitzonderlijke talent om uiterst virtuoos en harmonisch muzikaal te soleren. Ronduit prachtig waren hun solo waarbij de semi-akoestische gitaar prachtig was voorzien van een effectpedaal met harmonische boventonen alsof de pianist de hele gitaarsolo mee speelde. Vooral heb ik genoten van hun interpretatie van Giant Steps van Coltrane waarbij ook de vaardigheden van Cas Jiskoot (bassen) en Pepijn Tusveld (drums) goed tot hun recht kwamen.

    Reactie by André Smit — 31 oktober 2017 @ 11:07

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment