ERIC VLOEIMANS ontmoet MARK TUINSTRA

9 december 2023 21:00

Eric Vloeimans is een Nederlandse trompettist en componist en een graag geziene gast in Jazzclub Mahogany Hall in Edam. Hij staat bekend om zijn veelzijdige muzikaliteit en unieke stijl, die elementen van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek combineert. Eric heeft zowel nationaal als internationaal succes behaald en wordt beschouwd als een van de meest prominente Nederlandse jazzmuzikanten.

Eric Vloeimans wordt geprezen om zijn lyrische en expressieve speelstijl, evenals zijn vermogen om emoties en verhalen door zijn muziek over te brengen. Zijn improvisaties zijn creatief en origineel, wat hem tot een zeer gerespecteerde trompettist maakt, niet alleen binnen de jazzscene, maar ook daarbuiten. Hij heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de Boy Edgar Prijs, een prestigieuze Nederlandse onderscheiding voor jazzmuzikanten. Zijn muzikale activiteiten hebben hem ook op vele internationale podia gebracht, waar hij heeft samengewerkt met bekende artiesten uit de jazz- en wereldmuziekwereld.

Mark Tuinstra is een getalenteerde Nederlandse gitarist, componist en producer. Mark staat bekend om zijn veelzijdigheid en vaardigheid op de gitaar, waarbij hij verschillende muziekstijlen beheerst, waaronder jazz, wereldmuziek en fusion. Hij heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en heeft samengewerkt met tal van gerenommeerde artiesten en bands in de muziekindustrie. Mark heeft een kenmerkende speelstijl en heeft zich ontwikkeld tot een gewaardeerde muzikant in binnen- en buitenland. Zijn composities combineren vaak verschillende muzikale invloeden, wat resulteert in unieke en interessante muziekstukken. Samen zijn Erik en Mark te beluisteren in onze jazzclub.

Zaterdag 9 december 2023 in Jazzclub Mahogany Hall
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur, zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

<< ERIC VLOEIMANS ontmoet MARK TUINSTRA

00:00

Meesterlijke interactie

Eric Vloeimans is bij ons al jarenlang een bekende en graag geziene performer maar een volledig uitverkochte zaal kwam deze zaterdag ook voor zijn optreden tezamen met Mark Tuinstra, een minder bekende maar geweldig bedreven gitarist die uiterst handig gebruik kan maken van een “loop-(lus)-recorder” waarmee hij ritmische begeleidingsloopjes opneemt en in een repeterende lus-opname afspeelt en waarbij hij improviseert met een Afrikaans aandoende stijl van spelen.

Eric kan in allerlei stijlen muziek zijn fluisterende trompet laten mee klinken en dus ook in deze ritmische muziek van Mark.
In het kader van filmmuziek voor “Wild ports of Europe” liet dit tweetal prachtige dromerige composities horen als ware soundscapes dus liever dreamscapes maar met hele droge titels als “hop” bij het illustreren van de eerste vluchtpogingen van een vogeljong vanaf een container.

Met diverse vertellingen en interactieve grappen praatte Eric de reeks muziekstukken aan elkaar en kreeg hij het publiek aan het meezingen waarmee de sfeer er goed in bleef.
Ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg dat we allemaal hebben genoten!

Tekst: André Smit

Foto’s: Paul Verbunt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filed under: terugblikken