SESSIONS – KellerLammen Quintet

26 november 2023 16:00

Line up: Thomas Lammen – trombone, Ole Keller – trompet,
Thomas Fleischman – gitaar, Dax van Krimpen – bas en
Noisa de Gooijer – drums

Het KellerLammen Quintet is ontstaan uit de kweekvijver van onze geliefde Peter Guidi. Wij spelen stukken uit de jazztraditie die we kennen van de jaren ’50 aangevuld door eigen geschreven stukken. Gerry Mulligan, Chet Baker, Lee Morgan en Frank Rosolino zijn inspiratiebronnen voor deze groep jonge muzikanten die met trompet en trombone een bezetting hebben die je niet vaak tegenkomt.

De pianoloze ritmesectie die bestaat uit gitaar, bas en drums legt een swingende basis waarop de thema’s en solo’s mooi naar voren komen.
De eerste CD getiteld “Foggy” is net opgenomen en het resultaat mag er wel zijn.
Een ode aan de melodieuze en swingende jazz!

MAHOGANY SESSIONS
Zondagmiddag 26 november a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-

Filed under: concertagenda

Wolfert Brederode, Matangi Quartet & Joost Lijbaart

18 november 2023 21:00

Ruins & Remains is het nieuwste project van Wolfert Brederode, een samenwerking met drummer Joost Lijbaart en het Matangi Quartet.
Het is een muzikale en persoonlijke bezinning over de destructieve kant van mens en natuur, maar ook een ode aan de kwetsbaarheid en veerkracht ervan, die nu, na een pandemie te hebben doorstaan, een nog actueler onderwerp blijkt te zijn.
Wolfert: ‘Ik beschouw Ruins & Remains als een evoluerende suite: met terugkerende leidmotieven, sleutelcentra, harmonische progressies, maar met de vrijheid voor ons om delen toe te voegen of weg te laten, uit te rekken of in te korten of te verbinden via vrije improvisaties. Het stelt ons dus in staat om de muziek te blijven laten ademen en transformeren met behoud van de ‘essentie’.’

Het Matangi Quartet is al meer dan twee decennia een van de meest toonaangevende strijkkwartetten in het Nederlandse muziekleven met de meest uiteenlopende projecten en samenwerkingen. Alle musici hebben reeds hun krachten gebundeld in diverse concert-, dans-, theater- en televisieproducties.
Voor Matangi’s album ‘Jazzics’ componeerde Wolfert ook het spiritueel- en melancholische werk ‘Shadowchild’.

Met Ruins & Remains gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om gezamenlijk een eigenzinnig muzikaal universum te presenteren in een raadselachtig concertprogramma.

Bezetting Matangi Quartet:
Maria-Paula Majoor – viool
Sedna Heitzman – viool
Karten Kleijer – altviool
Arno van der Vuurst – cello
——
Wolfert Brederode – piano
Joost Lijbaart – drums

Zaterdag 18 november 2023 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

TEUS NOBEL TRIO – “CHET BAKER – After Hours”

4 november 2023 21:00

Teus Nobel – trompet/flugelhorn, Tim Langedijk – gitaar en
Thomas Pol – contrabas

Teus Nobel is een Nederlandse jazztrompettist en componist.
Hij werd geboren op 10 november 1978 in Bussum, Nederland.
Nobel staat bekend om zijn veelzijdige en dynamische stijl, waarbij hij elementen uit jazz, funk en hedendaagse muziek combineert.

Nobel begon op jonge leeftijd trompet te spelen en ontwikkelde al snel een passie voor jazz. Hij studeerde aan het Hilversums Conservatorium en volgde later de Manhattan School of Music in New York City. Tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten kreeg hij de kans om te studeren bij gerenommeerde jazzmusici als Lew Soloff en Laurie Frink.

Gedurende zijn carrière heeft Teus Nobel samengewerkt met tal van gerenommeerde musici en bands, zowel in Nederland als internationaal. Hij werkte samen met artiesten als Herbie Hancock, John Scofield, Gregory Porter en Snarky Puppy.
Zijn trompetspel kenmerkt zich door een warme toon, melodische improvisatie en een breed scala aan expressieve technieken.

Naast zijn werk als uitvoerder is Nobel ook een volleerd componist. Hij heeft verschillende albums uitgebracht als bandleider, waarop hij zijn originele composities en arrangementen tentoonspreidt. Zijn muziek combineert vaak jazz met elementen van pop, soul en elektronische muziek, waardoor een uniek en eigentijds geluid ontstaat.

Teus Nobel kreeg lovende kritieken voor zijn werk en verdiende prijzen en nominaties in de jazzscene. Hij blijft actief optreden, opnemen en touren, waarbij hij het publiek boeit met zijn gepassioneerde en innovatieve benadering van jazztrompetspel.

Zaterdag 4 november 2023 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda