SESSIONS – KellerLammen Quintet

26 november 2023 16:00

Line up: Thomas Lammen – trombone, Ole Keller – trompet,
Thomas Fleischman – gitaar, Dax van Krimpen – bas en
Noisa de Gooijer – drums

Het KellerLammen Quintet is ontstaan uit de kweekvijver van onze geliefde Peter Guidi. Wij spelen stukken uit de jazztraditie die we kennen van de jaren ’50 aangevuld door eigen geschreven stukken. Gerry Mulligan, Chet Baker, Lee Morgan en Frank Rosolino zijn inspiratiebronnen voor deze groep jonge muzikanten die met trompet en trombone een bezetting hebben die je niet vaak tegenkomt.

De pianoloze ritmesectie die bestaat uit gitaar, bas en drums legt een swingende basis waarop de thema’s en solo’s mooi naar voren komen.
De eerste CD getiteld “Foggy” is net opgenomen en het resultaat mag er wel zijn.
Een ode aan de melodieuze en swingende jazz!

MAHOGANY SESSIONS
Zondagmiddag 26 november a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-

Filed under: concertagenda

<< SESSIONS – KellerLammen Quintet

00:00

Afgelopen zondagmiddag was een groot aantal jazz liefhebbers getuige van het voortreffelijke samenspel van het jeugdige kwintet van Ole Keller op trompet en bügel en Thomas Lammen op tenor-trombone, die onder de bezielende leiding van Peter Guidi hun vlieguren in de jazz maakten. Ze speelden diverse bestaande koper-duetten maar ook eigen composities van Thomas Lammen, die daarmee laat zien dat ze hogere ambities hebben dan alleen maar een partijtje jazz-standards spelen.
Het was een feest om een heel bescheiden groep uiterst gedegen en bevlogen muzikanten te horen en zien performen en rustig om beurten steeds een aankondiging te doen van het volgende nummer. Heel professioneel en ingehouden enthousiast. Héérlijk dat dit nog leeft onder de jeugd van tegenwoordig!
Dit worden onze befaamde Nederlandse jazz-musici.

Tekst: André Smit
en
Foto’s: Paul Verbunt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filed under: terugblikken