SESSIONS – The Dam Jawn

29 oktober 2023 16:00

Line Up: Frank Groenendijk – Tenor Sax, Martin Diaz – Alto Sax,
Joan Fort – Gitaar, Philip Lewin – Contrabas en Nitin Parree – Drums

Info: “Jawn” – Slang uit Philadelphia gebruikt voor elk object, elke plek of persoon.

The Dam Jawn is een band bestaande uit vijf jonge muzikanten uit de Amsterdamse jazzscene die elkaar hebben gevonden door een gedeelde ervaring in de Verenigde Staten. Nadat ze een half jaar samen in Philadelphia hebben gewoond, vonden ze hun gezamenlijke stem door nieuwe muziek te componeren en arrangeren die geïnspireerd was op hun ervaringen.

Hoewel alle vijf in Amsterdam wonen en actief zijn, is het kwintet internationaal. Martín Díaz (altsaxofoon) en Joan Fort (gitaar) zijn geboren in Barcelona, Spanje. Philip Lewin (bas) in Stuttgart, Duitsland, en Nitin Parree (drums) en Frank Groenendijk (tenorsaxofoon) komen uit Nederland.

Hun debuutalbum bevat de legendarische altsaxofonist Dick Oatts, die hen ook heeft begeleid bij het schrijven en arrangeren van hun muziek. The Dam Jawn hebben hun eigen geluid gevormd, geïnspireerd door de energie en sfeer van de huidige jazzscene in Philadelphia, evenals zijn rijke muzikale verleden.

MAHOGANY SESSIONS
Zondagmiddag 29 oktober a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-

Filed under: concertagenda

NARRATIVE o.l.v. Michael Varekamp

21 oktober 2023 21:00

Narrative Vol. 1 line-up:
Michael Varekamp – trompet en composities, Efraim Trujillo – saxen, Jerome Hol – gitaar, Wiboud Burkens – toetsen, Harry Emmery – doublebass, Erik Kooger – drums en Joshua Samson – percussie

NARRATIVE is een muzikaal project onder leiding van Michael Varekamp, een bekende Nederlandse jazztrompettist, zanger en componist. Het project combineert verschillende kunstvormen, zoals muziek, theater en visuele elementen, om een meeslepende en verhalende ervaring te creëren.

Het concept achter NARRATIVE draait om het vertellen van verhalen door middel van muziek. Michael Varekamp werkt samen met een ensemble van getalenteerde muzikanten en artiesten om originele composities te presenteren die geïnspireerd zijn door diverse muziekstijlen, zoals jazz, blues, soul en wereldmuziek.

Michael Varekamp staat bekend om zijn expressieve speelstijl en zijn vermogen om een breed scala aan emoties over te brengen door middel van zijn muziek. Met NARRATIVE wil hij de luisteraar uitdagen en prikkelen, en een diepere betekenis en gelaagdheid in de muziek brengen.

Kortom, NARRATIVE onder leiding van Michael Varekamp is een multidisciplinair muzikaal project dat verhalen vertelt door middel van originele composities en een combinatie van muziek, theater en visuele elementen. Het project streeft ernaar het publiek een meeslepende en emotionele ervaring te bieden.

Zaterdag 21 oktober 2023 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

FIVE GREAT GUITARS o.l.v. Jan Kuiper

7 oktober 2023 21:00

Five Great Guitars – Guitar Heroes >> Stochelo Rosenberg, Jan Kuiper, Digmon Roovers, Paulus Schäfer en Marcel de Groot

Five Great Guitars is een muzikaal project onder leiding van de Nederlandse gitarist Jan Kuiper. Het project brengt vijf getalenteerde gitaristen samen die samenwerken en optreden om een uniek en meeslepend geluid te creëren. Het concept achter Five Great Guitars is om verschillende gitaarstijlen en -technieken te combineren tot een harmonieus geheel.

Jan Kuiper, zelf een gerenommeerde gitarist, heeft dit project in 2003 opgericht. Hij wilde een platform creëren waarop hij kon samenwerken met andere vooraanstaande gitaristen en gezamenlijk muziek kon maken die de grenzen van de traditionele gitaarmuziek zou overstijgen. Het doel was om een breed scala aan genres en stijlen te verkennen, variërend van jazz en blues tot flamenco en klassieke muziek.

De optredens van Five Great Guitars zijn energiek en dynamisch, waarbij de gitaristen soleren, improviseren en samenspelen. Elk van de gitaristen brengt zijn eigen unieke stijl en persoonlijkheid naar het podium, wat resulteert in een boeiende en diverse muzikale ervaring voor het publiek. Naast live-optredens heeft Five Great Guitars ook albums uitgebracht, waarbij de muzikanten hun virtuositeit en creativiteit op de gitaar tentoonspreiden.

Five Great Guitars heeft internationaal succes gekend en heeft opgetreden op diverse gerenommeerde podia en festivals over de hele wereld. Het project heeft bijgedragen aan de populariteit en erkenning van de betrokken gitaristen en heeft gitaarliefhebbers over de hele wereld geïnspireerd. Het blijft een opmerkelijk muzikaal ensemble dat grenzen blijft verleggen en de schoonheid van gitaarmuziek viert.

Zaterdag 7 oktober 2023 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 10,-, niet leden € 20,-
Er wordt alleen voor dit concert afgeweken van de reguliere toegangsprijzen
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda