MAHOGANY SESSIONS – MO VAN DER DOES QUARTET

27 januari 2019 16:00
  • Mo van der Does – altsax
  • Ian Cleaver – trompet
  • Tijs Klaassen – contrabas
  • Wouter Kühne – drums

Het jonge Mo van der Does Quartet speelt eigen composities waarbij improvisatie en interactie centraal staan. Allen individueel winnaars van het Prinses Christina Jazz Concours en als band van de Expression of Art Award zijn het veelbelovende musici. Met onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar zoeken ze elk concert het avontuur op en dagen ze elkaar constant uit. In de composities schuilen verhalen die op eigenzinnige wijze verteld worden, soms concreet, soms aan de luisteraar zelf om te bepalen wat het is. De zeldzame bezetting zonder harmonie-instrument zorgt voor een creatieve wisselwerking tussen de vrijheid en de beperking die deze bezetting oplevert. De bandleden krijgen allen genoeg ruimte om hun unieke muzikale identiteit tot zijn recht te laten komen en smelten dit samen tot één sterk bandgeluid.

MAHOGANY SESSIONS
Zondagmiddag 27 januari a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-

Filed under: concertagenda

<< Mo van der Does Quartet (Mahogany Sessions)

00:00

 

Foto’s en video: Paul Verbunt.

Filed under: terugblikken

DUO REINIER BAAS / BEN VAN GELDER

24 januari 2019 21:00

Multitalenten Reinier Baas (33, gitaar) en Ben van Gelder (27, altsaxofoon) hebben veel met elkaar gemeen: ze komen allebei uit een muzikale familie, zijn met een 10 afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, studeerden allebei in New York (Ben van Gelder woont er ook!) en ze zijn behalve musicus ook beide componist en bandleider.

De afgelopen jaren stonden Baas en van Gelder meer dan 150 keer met elkaar op het podium.

Ben van Gelder is een autoriteit op de altsaxofoon en een componist met een eigentijdse blik. Zijn muziek is geworteld in de traditie maar onderscheidt zich door een uniek samengaan van “lyriek, energie, sierlijkheid en ritmiek”. Zijn albums ‘Frame of Reference’ en ‘Reprise’ werden met bewondering ontvangen door de Nederlandse pers. Zo werd het album ‘Reprise’ in 2013 door de Volkskrant uitgeroepen tot mooiste jazzplaat van het jaar. Hij won onder meer de Deloitte Jazz Award en sleepte recentelijk een begeerde compositie opdracht binnen van de Jazz Gallery in New York.

Info
Donderdagavond 24 januari a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur

Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979
of f.bakker01@quicknet.nl of 0299-372249

Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)

Filed under: concertagenda

<< Reinier Baas / Ben van Gelder

00:00

Video: Paul Verbunt – fotocombi: Cor van Bruggen.

 

 

Filed under: terugblikken

‘THE ELLINGTON PROJECT’ o.l.v. ERIC BOEREN

19 januari 2019 21:00
  • Mo van der Does – altsax
  • Natalio Sued – tenorsax
  • Guiseppe Doronzo – baritonsax
  • Jimmy Sernesky – trompet
  • Eric Boeren – cornet
  • Vladislav Psaruk – trombone
  • Leo Bouwmeester – piano
  • Wilbert de Joode – bas
  • Frank Rosaly – drums
  • Jodi Gilbert – zang

Duke Ellington – zijn muziek is een onuitputtelijke inspiratiebron voor musici van alle stijlen en generaties. Zo ook voor The Ellington Project, een tentet met musici uit de bloeiende Amsterdamse improvisatiescene ‘die bij uitstek een melodie kunnen voordragen en als geen ander weten hoe een band moet klinken’, aldus oprichter Eric Boeren.Zij buigen zich over Ellington-arrangementen van de hand van diverse bandleden.
Bij ‘The Ellington Project’ gaat respect voor de originele composities hand in hand met de eigenheid en vindingrijkheid van de bandleden, net als destijds in het orkest van Ellington zelf. Het groeiende Ellington-repertoire bevat grote hits naast minder voor de hand liggende juweeltjes.
‘Even zitten bij Ellington, en je voelt de essentie van sterke jazz en impro in je hele lijf.Jazz beleeft mooie tijden en wat fijn te kunnen concluderen dat Nederland een pittig deuntje meeblaast in het internationale aanbod’ (de Volkskrant, naar aanleiding van het optreden op North Sea Jazz Festival).

Info
Zaterdagavond 19 januari a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur

Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979
of f.bakker01@quicknet.nl of 0299-372249

Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)

Filed under: concertagenda

<< All Ellington Project o.l.v. Eric Boeren

00:00

Zaterdag 20 januari was de goed gevulde Mahogany Hall volledig gewijd aan de historische klanken van Duke Ellington, vertolkt door deze tienkoppige formatie die er alles aan deed om tot in de puntjes het hele oevre van Ellington en de zijnen uit de vorige eeuw te vertolken.
Ook de eerste jaren ’30 en ’40 van Ellington kwamen duidelijk aan bod met de typische droge akoestiek zonder versterkers of klankeffecten.
Het was heel goed te merken dat de jonge en technisch hoog geschoolde musici de lat voor de hele groep hoog hadden gelegd en de motivatie om de Duke zo goed mogelijk te evenaren hadden versterkt. Mo van der Does, Natalio Sued en Guiseppe Doronzo evenaarden de typische rietblazers van Ellington met hun wringende dissonante accoorden, die destijds zo nieuw en bijzonder klonken. Vladislav Psaruk speelde meesterlijk in zijn eentje alle trombone-partijen en Jodi Gilbert zong als Billy Holliday in een droge, ietwat nasale microfoon alsof ze een megafoon gebruikte.
Prachtig historisch knap en authentiek. Een top-avond!

André Smit

Video: Paul Verbunt – fotocollage: Cor van Bruggen

Filed under: terugblikken

JJ SHARP & THE SALTYDOG

5 januari 2019 21:00
  • JJ Sharp (Jan J. Scherpenzeel) – zang (Ex. Twelve Bar Blues Band)
  • Alex Buiting – lead gitaar (Ex. Hans La Faille Band)
  • Eddy van de Bunte – toetsen (Ex. Flavium)
  • Alex Bongers – bas (Ex. Free & Easy)
  • Maarten Kooymans – drums

Deze nieuwe samenwerking van JJ Sharp & The SaltyDog brengt een zeldzame mix van krachtige nummers afgewisseld met rauwe blues en rustige ballads met nummers van o.a. BB-King, Eric Clapton, Albert King, Allman Brothers, Boz Scaggs, maar ook eigen werk.

Jan J. Scherpenzeel (JJ Sharp) – zang/mondharmonica
Jan is een blueszanger van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring. Hij heeft de donkere stem die dit genre broodnodig heeft. Daarbij zijn de vocalen zeer treffend, goed verstaanbaar en waar het nodig is voelbaar en dat is voor veel blanke zangers niet altijd merkbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicaspel weet hij het puibliek in extase te brengen.

Eddy van de Bunte – toetsen
Eddy begint al heel vroeg met orgel spelen. Op zijn achtste jaar kreeg hij een 2e hands Philips orgeltje van zijn vader en heeft vervolgens 5 jaar klassiek les gehad, van daaraf ging het snel bergopwaarts. Vanaf zijn zeventiende is hij professioneel muzikant. Eddy is een autodidact, pur sang, en heeft goede muzikale oren.

Alex Buiting – lead gitaar
Alex studeerde aan het conservatorium in Hilversum. Alhoewel Alex beroepsmuzikant is en aan de muziekschool in Bussum doceert, noemt hij zichzelf heel bescheiden “Jack of all trades and master of none”. Hij werd door Herman Brood benaderd om Danny Lademacher op te volgen en Toontje Lager wilde hem ook graag inlijven, verzoeken waarvoor Alex in beide gevallen vriendelijk bedankte.

Alex Bongers – Bas
Bas spelen is zijn lust en zijn leven. Vanaf zij 13e bezig met de vier en later vijf snaren Bas. In bands zoals Favour, Free and Easy en Fivepack leefde hij zich uit in de Blues, Sophisticated Blues en Rock Blues. Een vaste steun en toeverlaat in de ritmesectie van JJ Sharp & The SaltyDog.

Maarten Kooymans – drums
Maarten begon zijn professionele carriere als drummer met studies aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.
Of het nou jazz, pop of heavy rock is, zolang het swingt, soul heeft en er op zijn tijd flink gas gegeven kan worden is Maarten erbij.

Info
Zaterdagavond 5 januari a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur

Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979
of f.bakker01@quicknet.nl of 0299-372249

Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)

Filed under: concertagenda

<< JJ Sharp & The SaltyDog

00:00

Video en foto’s: Paul Verbunt

Namens JJ Sharp & The SaltyDog wil ik iedereen bedanken voor het hartelijk ontvangst in jullie prachtige jazzclub zaterdag 5 januari. Prachtige zaal, perfect geluid en ontzettend fijn publiek.

Vriendelijke groet: Jan J. Scherpenzeel

 

 

 

Filed under: terugblikken