‘THE ELLINGTON PROJECT’ o.l.v. ERIC BOEREN

19 januari 2019 21:00
 • Mo van der Does – altsax
 • Natalio Sued – tenorsax
 • Guiseppe Doronzo – baritonsax
 • Jimmy Sernesky – trompet
 • Eric Boeren – cornet
 • Vladislav Psaruk – trombone
 • Leo Bouwmeester – piano
 • Wilbert de Joode – bas
 • Frank Rosaly – drums
 • Jodi Gilbert – zang

Duke Ellington – zijn muziek is een onuitputtelijke inspiratiebron voor musici van alle stijlen en generaties. Zo ook voor The Ellington Project, een tentet met musici uit de bloeiende Amsterdamse improvisatiescene ‘die bij uitstek een melodie kunnen voordragen en als geen ander weten hoe een band moet klinken’, aldus oprichter Eric Boeren.Zij buigen zich over Ellington-arrangementen van de hand van diverse bandleden.
Bij ‘The Ellington Project’ gaat respect voor de originele composities hand in hand met de eigenheid en vindingrijkheid van de bandleden, net als destijds in het orkest van Ellington zelf. Het groeiende Ellington-repertoire bevat grote hits naast minder voor de hand liggende juweeltjes.
‘Even zitten bij Ellington, en je voelt de essentie van sterke jazz en impro in je hele lijf.Jazz beleeft mooie tijden en wat fijn te kunnen concluderen dat Nederland een pittig deuntje meeblaast in het internationale aanbod’ (de Volkskrant, naar aanleiding van het optreden op North Sea Jazz Festival).

Info
Zaterdagavond 19 januari a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur

Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979
of f.bakker01@quicknet.nl of 0299-372249

Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Zaterdag 20 januari was de goed gevulde Mahogany Hall volledig gewijd aan de historische klanken van Duke Ellington, vertolkt door deze tienkoppige formatie die er alles aan deed om tot in de puntjes het hele oevre van Ellington en de zijnen uit de vorige eeuw te vertolken.
  Ook de eerste jaren ’30 en ’40 van Ellington kwamen duidelijk aan bod met de typische droge akoestiek zonder versterkers of klankeffecten.
  Het was heel goed te merken dat de jonge en technisch hoog geschoolde musici de lat voor de hele groep hoog hadden gelegd en de motivatie om de Duke zo goed mogelijk te evenaren hadden versterkt. Mo van der Does, Natalio Sued en Guiseppe Doronzo evenaarden de typische rietblazers van Ellington met hun wringende dissonante accoorden, die destijds zo nieuw en bijzonder klonken. Vladislav Psaruk speelde meesterlijk in zijn eentje alle trombone-partijen en Jodi Gilbert zong als Billy Holliday in een droge, ietwat nasale microfoon alsof ze een megafoon gebruikte.
  Prachtig historisch knap en authentiek. Een top-avond!

  Reactie by André Smit — 21 januari 2019 @ 22:31

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment