JJ SHARP & THE SALTYDOG

5 januari 2019 21:00
  • JJ Sharp (Jan J. Scherpenzeel) – zang (Ex. Twelve Bar Blues Band)
  • Alex Buiting – lead gitaar (Ex. Hans La Faille Band)
  • Eddy van de Bunte – toetsen (Ex. Flavium)
  • Alex Bongers – bas (Ex. Free & Easy)
  • Maarten Kooymans – drums

Deze nieuwe samenwerking van JJ Sharp & The SaltyDog brengt een zeldzame mix van krachtige nummers afgewisseld met rauwe blues en rustige ballads met nummers van o.a. BB-King, Eric Clapton, Albert King, Allman Brothers, Boz Scaggs, maar ook eigen werk.

Jan J. Scherpenzeel (JJ Sharp) – zang/mondharmonica
Jan is een blueszanger van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring. Hij heeft de donkere stem die dit genre broodnodig heeft. Daarbij zijn de vocalen zeer treffend, goed verstaanbaar en waar het nodig is voelbaar en dat is voor veel blanke zangers niet altijd merkbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicaspel weet hij het puibliek in extase te brengen.

Eddy van de Bunte – toetsen
Eddy begint al heel vroeg met orgel spelen. Op zijn achtste jaar kreeg hij een 2e hands Philips orgeltje van zijn vader en heeft vervolgens 5 jaar klassiek les gehad, van daaraf ging het snel bergopwaarts. Vanaf zijn zeventiende is hij professioneel muzikant. Eddy is een autodidact, pur sang, en heeft goede muzikale oren.

Alex Buiting – lead gitaar
Alex studeerde aan het conservatorium in Hilversum. Alhoewel Alex beroepsmuzikant is en aan de muziekschool in Bussum doceert, noemt hij zichzelf heel bescheiden “Jack of all trades and master of none”. Hij werd door Herman Brood benaderd om Danny Lademacher op te volgen en Toontje Lager wilde hem ook graag inlijven, verzoeken waarvoor Alex in beide gevallen vriendelijk bedankte.

Alex Bongers – Bas
Bas spelen is zijn lust en zijn leven. Vanaf zij 13e bezig met de vier en later vijf snaren Bas. In bands zoals Favour, Free and Easy en Fivepack leefde hij zich uit in de Blues, Sophisticated Blues en Rock Blues. Een vaste steun en toeverlaat in de ritmesectie van JJ Sharp & The SaltyDog.

Maarten Kooymans – drums
Maarten begon zijn professionele carriere als drummer met studies aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.
Of het nou jazz, pop of heavy rock is, zolang het swingt, soul heeft en er op zijn tijd flink gas gegeven kan worden is Maarten erbij.

Info
Zaterdagavond 5 januari a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur

Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979
of f.bakker01@quicknet.nl of 0299-372249

Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment