<< SESSIONS - Federica Lorusso Trio

21 januari 2024 00:00

Zondag 21 januari na de opening van de nieuwe zwart-wit fotoposters expositie kwam pianiste Federica Lorusso met haar trio samen met Tijs Klaassen (contrabas) en Egidio Gentile (slagwerk) op het podium waar zij ook in januari 2020 optrad als pianiste bij Michele Pazzini.
Zondag zong en speelde zij muzikaal gaaf en virtuoos samen met Tijs die evenzeer muzikaal en virtuoos zijn bas bespeelde en Egidio, die op een gevoelige en genuanceerde manier zijn drumstel beroerde. Prachtig, professioneel en van een hoge muzikale kwaliteit.
Intussen is zij na afgestudeerd te zijn stevig bezig met haar piano- en zang- carrière en heeft haar debuut-CD album vol met eigen composities eind vorig jaar uitgebracht in zowel Nederland als in haar geboorteland Italië. Ze staat ook hiermee op Spotify en YouTube, FaceBook/X en Instagram en op haar eigen website: http://www.federicalorusso.com. Zelfverzekerd en volwassen speelt en zingt zij inmiddels in een geheel eigen stijl van jazz, waarbij ze de verbindende praatjes rustig en goed verstaanbaar in het Engels doet.
Zij heeft dit in de afgelopen drie jaar ontwikkeld en staat daarmee aan het begin van een gegarandeerde succescarrière.

Zie voor een vergelijkbare indruk:

Tekst: André Smit

Foto’s: Paul Verbunt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment