SESSIONS – Nina Rompa, Gijs Idema en Mo van der Does

18 februari 2024 16:00


Foto: Veere van Gent

Line-up:
Nina Rompa – zang
Gis Idema – gitaar
Mo van der Does – klarinet/saxofoon

Kleurrijke, dromerige kamermuziek in een opvallende bezetting. Nina, Gijs en Mo spelen voornamelijk eigen composities geworteld in de jazz, met invloeden uit moderne en klassieke muziek.

Het debuutalbum ‘There’ beschrijft een plek waar ruimte is en waar je dapper kunt zijn. Je waait mee met hoge bomen door onzichtbare lucht en zwemt moeiteloos tegen de stroom in…

Inmiddels is er ook nieuw materiaal, gemaakt voor een volgend album. Hierin zoeken ze verdere verdieping in de klankkleuren van hun bezetting.
Nina Rompa (zangeres) is ook bekend van het Kobra Ensemble, Cantorias, het Kika Sprangers Large Ensemble en projecten zoals het Echo Collectief.

Gijs Idema (gitarist) is onder andere onderdeel van Vondelier en het Idema/Serierse Quintet. Hij won diverse prijzen waaronder het Prinses Christina Jazz Concours.

Mo van der Does (klarinettist en saxofonist) leidt zijn eigen ‘Motet’ en is onderdeel van ensembles als het Tijs Klaassen Quintet en All Ellington en won verscheidene awards waaronder de Conservatorium Talent Award.

Info: ninarompa.com

Zondag 18 februari 2024 in Jazzclub Mahogany Hall
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur
Toegangsprijs: € 5,-

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment