SESSIONS – Federica Lorusso Trio

21 januari 2024 16:00


Foto: Mangusta Studio

Line-up: Federica Lorusso : piano en zang, Tijs Klaassen : contrabas, Egidio Gentile : drums

Federica Lorusso is geboren in Bari, Italië. Al vroeg bleek zij sterke artistieke aanleg te hebben, aangemoedigd door haar familie. Na eerst op 12-jarige leeftijd met privé lessen zang en piano te zijn begonnen ontdekte ze op haar 16de Jazz dankzij haar leraren Vito Di Modugno en Serena Fortebraccio.

In 2014 startte zij haar studie jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Federica heeft op podia opgetreden in Nederland, Italië, Spanje, België en Griekenland. In 2019 was zij finalist bij de fameuze Italiaanse jazz competitie ‘Premio internazionale Massimo Urbani’.
Zij heeft het podium gedeeld met bekende musici als Rachel Gould, Eric Ineke, John Ruocco, David Linx, Michael Abene, Tineke Postma, Fabrizio Bosso, Guiseppe Bassi en vele anderen.
Federica rond nu haar master studie af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tijs Klaassen (contrabas) heeft na zijn studies in Amsterdam en Philadelphia reeds een indrukwekkende staat van dienst met een lange lijst van prijzen met een scala aan musici.

Egidio Gentile (drums) Taranto, Italië, is student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Zondag 21 januari 2024 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur
Toegangsprijs: € 5,-,

 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Zondag 21 januari na de opening van de nieuwe zwart-wit fotoposters expositie kwam pianiste Federica Lorusso met haar trio samen met Tijs Klaassen (contrabas) en Egidio Gentile (slagwerk) op het podium waar zij ook in januari 2020 optrad als pianiste bij Michele Pazzani.
  Zondag zong en speelde zij muzikaal gaaf en virtuoos samen met Tijs die evenzeer muzikaal en virtuoos zijn bas bespeelde en Egidio, die op een gevoelige en genuanceerde manier zijn drumstel beroerde. Prachtig, professioneel en van een hoge muzikale kwaliteit.
  Intussen is zij na afgestudeerd te zijn stevig bezig met haar piano- en zang- carrière en heeft haar debuut-CD album vol met eigen composities eind vorig jaar uitgebracht in zowel Nederland als in haar geboorteland Italië. Ze staat ook hiermee op Spotify en YouTube, FaceBook/X en Instagram en op haar eigen website: http://www.federicalorusso.com. Zelfverzekerd en volwassen speelt en zingt zij inmiddels in een geheel eigen stijl van jazz, waarbij ze de verbindende praatjes rustig en goed verstaanbaar in het Engels doet.
  Zij heeft dit in de afgelopen drie jaar ontwikkeld en staat daarmee aan het begin van een gegarandeerde succescarrière.

  Zie voor een vergelijkbare indruk:
  https://www.youtube.com/watch?v=2maA9Sb-Lp8&t=238s

  André Smit

  Reactie by André Smit — 22 januari 2024 @ 15:29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment