Delayed Debut o.l.v. Thomas Winther Andersen

24 februari 2024 21:00

Line up:
Thomas Winther Andersen – Bas
Berend van den Berg – Piano
Jasper Blom – Tenor Saxofoon
Wim Kegel – Drums

Deze band maakte 30 jaar geleden opnames in Oslo en Amsterdam, maar die werden nooit uitgebracht. Op 18 juni 2023 kwam daar verandering in! en de muziek is nu beschikbaar op alle streamingdiensten onder de titel Delayed Debut. De musici spelen nu ook weer concerten in deze samenstelling, en dat is een heel bijzonder weerzien van oude vrienden en gedreven jazz improvisatoren.
De muziek is een ode aan de verschillende jazzstijlen uit de jaren ’50 en ’60, van Bop tot John Coltrane, langs Lennie Tristano’s Cooljazz en via de lyrische touch van Bill Evans.

Deze band was Thomas’ debuut als bandleider en componist, de vier muzikanten creëerden sindsdien geweldige muziek in verschillende projecten, veelal los van elkaar.

Jasper heeft acht albums onder eigen naam uitgebracht, Berend speelde o.a. met zangeres Mathilde Santing en bracht kort geleden ook een trioalbum uit.
Wim speelde o.a. met Ack van Rooijen, en maakte met pianist Marc van Roon een prachtig duo album. Hij is daarnaast een bevlogen drum leraar.
Thomas komt oorspronkelijk uit Noorwegen, maar woont al lang in Nederland en in Weesp. Hij speelt veel met pianist Robert Rook en heeft meerdere albums op zijn naam staan.

PS Jazzclub Mahogany Hall was een van de eerste die Thomas’ talent een podium gaf. Al in 1995 kreeg zijn lange samenwerking met Jimmy Halperin en John Engels een kickstart in juist deze club .

Album Delayed Debut

Zaterdag 24 februari 2024 in Jazzclub Mahogany Hall
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,- en
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Beste Thomas,

  Dank voor het mooie bericht.
  Was graag komen luisteren, maar helaas verhinderd.
  Wat een bijzonder verhaal en vooral ook prachtig gespeelde mooie composities, die ik op de clips thuis hoorde (i tunes).
  Grote klasse!

  (Ben een vriend van Berend en Annemarie. Was onlangs op haar begrafenis en zei je toen bij mijn vertrek ’s middags in de jachthaven bij de uitgang even goeie dag;
  om te weten wie ik ben, herinner je je dat misschien nog)

  Is de CD ergens te koop? Of via internet misschien te verkrijgen?

  Groet,
  Dick

  Reactie by dick vink — 25 februari 2024 @ 14:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment