Lucas Santana Quintet

10 februari 2024 21:00

Line up:
Lucas Santana – saxofoon
Davor Stehlik – gitaar
Timothy Banchet – piano
Tijs Klaassen – contrabas
Tim Hennekes – drums

Melodie is de leidraad in de composities van de Braziliaanse altsaxofonist Lucas Santana. Met zijn kwintet geeft hij zijn eigen visie op jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek. Soms vingervlug en virtuoos, soms juist beheerst en delicaat. De spanning tussen tegenpolen als deze is een thema op het meest recente album van de groep, Ambivalence, dat eerder dit jaar uitkwam op ZenneZ Records.

Sinds zijn verhuizing van zijn geboorteland Brazilië naar Amsterdam heeft Lucas Santana naam gemaakt in de Nederlandse muziekwereld. Hij deelde het podium met zijn helden Miguel Zenón en Hermeto Pascoal. Hij speelde onder meer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en bij The Four Tops en The Temptations. Ook werd hij uitgelicht in de Metropole Studio Sessions: World Tour – Brazil, waar hij als solist met het Metropole Orkest mocht spelen.

Zaterdag 10 februari 2024 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, en
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

<< Lucas Santana Quintet

00:00

Zaterdag 10 februari was Lucas Santana met zijn quintet in Mahogany Hall waar een bijna uitverkochte zaal vol verwachting klaar zat voor een avond vol ritmische jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek. Al snel werd duidelijk dat dit 5tet voorál hard bob jazz ten gehore bracht, omdat Lucas zich voor alles heeft gericht op echte serieuze jazz zonder te veel connecties met zijn Braziliaanse Bossa-oorsprong.
Zijn kwintet bestond naast hem op Tenor-sax en Alt-sax uit vier écht geweldige jonge kanjers: Tijs Klaassen op contrabas en Tim Hennekes op drums, die we allebei dit jaar al voor de vierde keer op het podium troffen, zijn vaste side-kick Davor Stehlik op gitaar en een voortreffelijke nieuwe vervangende pianist genaamd Ron Charr (of iets gelijk luidends).
Een fantastisch concert ontspon zich met geweldige muzikale prestaties van al deze jonge jazz honden, die elkaar mee namen naar bevlogen hoogte. Wij hebben massaal geweldig genoten van een quintet dat inmiddels een begrip is op de Nederlandse Jazz-podia.
Ze staan al op diverse Jazz-events dus ook op North Sea Jazz…

André Smit

Paul Verbunt

Filed under: terugblikken