<< TEUS NOBEL TRIO – “CHET BAKER – After Hours”

4 november 2023 00:00

EEN VERRASSEND TRIO

Zaterdagavond 4 november was een praktisch uitverkochte Mahogany Hall getuige van een geweldig vrijwel akoestisch optreden van Teus Nobel (tr), Tim Langedijk (gt) en Tobias Nijboer (cb) met als attractief thema: Chet Baker – After Hours.
Verrassend was Teus met technisch volmaakt spel op trompet en op Buegel/Fluegelhorn waarmee hij warm en harmonisch het doorvoelde spel van Chet zoveel mogelijk benaderde. Om zó genuanceerd het spel van een andere musicus te kunnen evenaren moet dat domein binnen je eigen praktische mogelijkheden passen en moet je muzikale opvatting en ervaringswereld nog ruimer zijn om het te kunnen overzien en beheersen. Het evenaren van de markante zang van Chet werd door dit trio niet gewaagd maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door een uiterst persoonlijke verbindende tekst met uitleg en verdiepende gevoelsuitingen over Teus’ emotionele levenservaringen en de lessen, die hij daaruit trok.
Tim, de gitarist bespeelde zijn semi-akoestische gitaar fabuleus goed en vormde een ritme-groep zonder drums samen met Tobias, die zijn contrabas in de samen gedragen ritmes perfect daarin liet aansluiten met gebruik van zijn klankkast als een cajón.
Het publiek was er muisstil van en kon daarom genieten van de dynamiek en de bijna fluisterende gedeeltes met gedempte trompet en het neuriende gezang van Tobias bij zijn bassoli…

We hebben allemaal ontzettend genoten!

Tekst: André Smit
Foto’s: Paul Verbunt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment