Inschrijving Prinses Christina Jazz Concours van start

1 september 2023 00:00

http://www.christinaconcours.nl/jazz

Op vrijdag 1 september 2023 start de inschrijving van het enige Jazz Concours in Nederland voor jongeren van 12 t/m 21 jaar. Het concours wordt georganiseerd door het bekende Prinses Christina Concours. Alle jonge jazzmuzikanten van 12 tot en met 21 jaar kunnen zich via de website van het PCC inschrijven voor de digitale voorrondes. Voor het eerst dit jaar zijn er twee Halve Finales aan het concours toegevoegd. De spetterende live finale vindt plaats in het BIMHUIS in Amsterdam op 18 november en bestaat, naast de finale en het bigbandconcours, uit een festivaldag met workshops en optredens.

Muzikanten doen mee door een deelnamevideo met hun optreden in te sturen. Een professionele muziekjury beoordeelt de ingezonden deelnamevideo’s en selecteert de Halve-finalisten die op 1 november in Nijmegen op het podium van Brebl optreden of op 3 november in Rotterdam bij New Grounds. In totaal selecteert de jury zes à zeven acts voor de Finale.

Jazz = vrijheid, improvisatie en creativiteit
Je kunt meedoen als solist, duo, trio of met een grotere band. Op de dag van de Finale vindt het bigbandconcours plaats. Er is ruimte voor 8 bigbands om zich aan te melden. Jazz is een ruim begrip, ook muzikanten die muziek maken in stijlen als soul, funk, urban en verschillende soorten wereldmuziek zijn welkom om mee te doen. Hiermee zet het Jazz Concours de ingeslagen weg van 2021 voort. Het PCC roept muzikanten die zich hierin herkennen op om zich in te schrijven, en zo de ervaring die het concours een muzikant kan opleveren mee te pakken. Met het Jazz Concours biedt het PCC jonge muzikanten namelijk een unieke kans om op mooie podia op te treden, feedback van een professionele jury te krijgen, andere muzikanten te ontmoeten en wie weet een mooie prijs te winnen.

‘Jazz is als vogels die vrij vliegen’ zei Eva van de Sterren, oud-winnaar van het concours in 2021, en dat is precies wat het Jazz Concours wil uitstralen: muzikanten uit alle aan jazz verwante stijlen zijn welkom, ongeacht niveau en achtergrond. Het PCC hoopt op creatieve inzendingen, muzikanten die stijlen mixen en met hun muziek belichamen wat jazz in de kern is. Een stijl waarin er mogelijkheden zijn om op ontdekkingstocht te gaan, te improviseren, te vallen en weer op te staan en eigen creativiteit te laten stromen.

Belangrijke data
Het Jazz Concours bestaat uit een digitale voorselectie, twee Halve Finales en een Finalefestival. De inschrijving voor het concours loopt van 1 september t/m 6 oktober. De Halve Finales vinden plaats op 1 november in Nijmegen en 3 november in Rotterdam. De Finale in het BIMHUIS in Amsterdam vindt plaats op 18 november. Bigbands krijgen de kans om in de ochtend van de Finaledag op te treden. De twee beste bigbands gaan door naar de Finale in de avond. Overdag zijn er verschillende workshops te volgen en optredens te bekijken. De hele dag is toegankelijk voor publiek. Houd de site van het Prinses Christina Concours goed in de gaten voor meer informatie. De jury bestaat dit jaar uit een interessante mix van gevestigde namen en nieuwe talentvolle muzikanten. Zo neemt dwarsfluitist Ronald Snijders plaats in de jury, zijn zangeres Fleurine Verloop en bassist Adinda Meertens van de partij, maar ook de talentvolle gitarist en oud-winnaar van het concours, Gijs Idema.

Over het Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim vijfenvijftig jaar kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic/Jazz Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd) is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Voor meer informatie en/of een interviewverzoek neem contact op met Raoul Wijsma, medewerker marketingcommunicatie via raoul.wijsma@christinaconcours.nl en/of 06-22890247.
Bijgevoegd campagnemateriaal is te gebruiken onder vermelding van ‘Design: Rens Dekker’

Filed under: nieuws

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment