TEUS NOBEL TRIO – “CHET BAKER – After Hours”

4 november 2023 21:00

Teus Nobel – trompet/flugelhorn, Tim Langedijk – gitaar en
Tobias Nijboer – contrabas

Teus Nobel is een Nederlandse jazztrompettist en componist.
Hij werd geboren op 10 november 1978 in Bussum, Nederland.
Nobel staat bekend om zijn veelzijdige en dynamische stijl, waarbij hij elementen uit jazz, funk en hedendaagse muziek combineert.

Nobel begon op jonge leeftijd trompet te spelen en ontwikkelde al snel een passie voor jazz. Hij studeerde aan het Hilversums Conservatorium en volgde later de Manhattan School of Music in New York City. Tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten kreeg hij de kans om te studeren bij gerenommeerde jazzmusici als Lew Soloff en Laurie Frink.

Gedurende zijn carrière heeft Teus Nobel samengewerkt met tal van gerenommeerde musici en bands, zowel in Nederland als internationaal. Hij werkte samen met artiesten als Herbie Hancock, John Scofield, Gregory Porter en Snarky Puppy.
Zijn trompetspel kenmerkt zich door een warme toon, melodische improvisatie en een breed scala aan expressieve technieken.

Naast zijn werk als uitvoerder is Nobel ook een volleerd componist. Hij heeft verschillende albums uitgebracht als bandleider, waarop hij zijn originele composities en arrangementen tentoonspreidt. Zijn muziek combineert vaak jazz met elementen van pop, soul en elektronische muziek, waardoor een uniek en eigentijds geluid ontstaat.

Teus Nobel kreeg lovende kritieken voor zijn werk en verdiende prijzen en nominaties in de jazzscene. Hij blijft actief optreden, opnemen en touren, waarbij hij het publiek boeit met zijn gepassioneerde en innovatieve benadering van jazztrompetspel.

Zaterdag 4 november 2023 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. EEN VERRASSEND TRIO

  Zaterdagavond 4 november was een praktisch uitverkochte Mahogany Hall getuige van een geweldig vrijwel akoestisch optreden van Teus Nobel (tr), Tim Langedijk (gt) en Tobias Nijboer (cb) met als attractief thema: Chet Baker – After Hours.
  Verrassend was Teus met technisch volmaakt spel op trompet en op Buegel/Fluegelhorn waarmee hij warm en harmonisch het doorvoelde spel van Chet zoveel mogelijk benaderde. Om zó genuanceerd het spel van een andere musicus te kunnen evenaren moet dat domein binnen je eigen praktische mogelijkheden passen en moet je muzikale opvatting en ervaringswereld nog ruimer zijn om het te kunnen overzien en beheersen. Het evenaren van de markante zang van Chet werd door dit trio niet gewaagd maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door een uiterst persoonlijke verbindende tekst met uitleg en verdiepende gevoelsuitingen over Teus’ emotionele levenservaringen en de lessen, die hij daaruit trok.
  Tim, de gitarist bespeelde zijn semi-akoestische gitaar fabuleus goed en vormde een ritme-groep zonder drums samen met Tobias, die zijn contrabas in de samen gedragen ritmes perfect daarin liet aansluiten met gebruik van zijn klankkast als een cajón.
  Het publiek was er muisstil van en kon daarom genieten van de dynamiek en de bijna fluisterende gedeeltes met gedempte trompet en het neuriende gezang van Tobias bij zijn bassoli…

  We hebben allemaal ontzettend genoten!

  Reactie by André Smit — 5 november 2023 @ 15:28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment