FIVE GREAT GUITARS o.l.v. Jan Kuiper

7 oktober 2023 21:00

Five Great Guitars – Guitar Heroes >> Stochelo Rosenberg, Jan Kuiper, Digmon Roovers, Paulus Schäfer en Marcel de Groot

Five Great Guitars is een muzikaal project onder leiding van de Nederlandse gitarist Jan Kuiper. Het project brengt vijf getalenteerde gitaristen samen die samenwerken en optreden om een uniek en meeslepend geluid te creëren. Het concept achter Five Great Guitars is om verschillende gitaarstijlen en -technieken te combineren tot een harmonieus geheel.

Jan Kuiper, zelf een gerenommeerde gitarist, heeft dit project in 2003 opgericht. Hij wilde een platform creëren waarop hij kon samenwerken met andere vooraanstaande gitaristen en gezamenlijk muziek kon maken die de grenzen van de traditionele gitaarmuziek zou overstijgen. Het doel was om een breed scala aan genres en stijlen te verkennen, variërend van jazz en blues tot flamenco en klassieke muziek.

De optredens van Five Great Guitars zijn energiek en dynamisch, waarbij de gitaristen soleren, improviseren en samenspelen. Elk van de gitaristen brengt zijn eigen unieke stijl en persoonlijkheid naar het podium, wat resulteert in een boeiende en diverse muzikale ervaring voor het publiek. Naast live-optredens heeft Five Great Guitars ook albums uitgebracht, waarbij de muzikanten hun virtuositeit en creativiteit op de gitaar tentoonspreiden.

Five Great Guitars heeft internationaal succes gekend en heeft opgetreden op diverse gerenommeerde podia en festivals over de hele wereld. Het project heeft bijgedragen aan de populariteit en erkenning van de betrokken gitaristen en heeft gitaarliefhebbers over de hele wereld geïnspireerd. Het blijft een opmerkelijk muzikaal ensemble dat grenzen blijft verleggen en de schoonheid van gitaarmuziek viert.

Zaterdag 7 oktober 2023 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 10,-, niet leden € 20,-
Er wordt alleen voor dit concert afgeweken van de reguliere toegangsprijzen
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Gisteravond was de eerste avond van dit seizoen van onze jazzclub niet de vaste bluesband maar een feestelijke happening van gitaarmuziek in allerlei vormen en opvattingen: “Five Great Guitars” van Jan Kuipers. Een heel gevarieerd programma waarin degelijk werd getoond dat een gitaar op veel manieren kan worden bespeeld en zich laat bespelen als een slag-instrument zoals een cajon zowel als een basis-accoorden leverend begeleidings-instrument met een groot bereik van lage bassen tot hoge arpeggio’s. De bespelers maken het ritme de sfeer en stijl van Zuid-Amerikaanse Salsa, Rhythm and Blues, Gipsy Jazz tot Santana en smooth George Benson style jazz.
    Zo kregen we diverse stijlvolle vormen van gitaarmuziek en zang te horen door de Santana achtige klanken van Marcel de Groot en de ondersteunende bas- en ritmische slag-techniek van Digmon Roovers als ook de bezielende leiding van Jan Kuipers op semi-acoustisch electrisch versterkte gitaar. De geweldige virtuoze vingervlugheid van de gipsy jazz door Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer op hun typische akoestische versterkte hot club gitaren met grote klankkast en kleine klankgaten en scherpe hoekige inhammen. Het in groten getale aanwezige publiek wist deze show enorm te waarderen en zong en klapte enthousiast mee met de bekendste fragmenten.
    Een top avond als eerste groot succes!

    Reactie by André Smit — 7 oktober 2023 @ 00:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment