BOI AKIH QUARTET – “The Story Teller”

21 januari 2023 21:00

BOI AKIH — Storyteller 

Storyteller vertelt een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol onverwachte ontmoetingen. Moderne jazz en geïmproviseerde muziek verweeft BOI AKIH moeiteloos met folktradities uit alle windstreken om daarmee een onconventioneel en toch volkomen herkenbaar en toegankelijk eigen geluid te creëren. Akoestische klanken en elektronische soundscapes vermengen zich met het veelzijdige, warme stemgeluid van Monica Akihary, die soms in het Engels, soms in het Haruku, de taal van het eiland van haar vader, zingt.

Voor Storyteller ontwikkelde Brouwer met koraspeler Zoumana Diarra een opvallende en unieke kora; met een ingenieuze extensie maakten ze het van origine diatonische instrument geschikt voor de eclectische stukken van BOI AKIH. Maar in juli van dit jaar, midden in de voorbereidingen voor het eerste Storyteller-concert, overleed hun muzikale soulmate en dierbare vriend. 

Zonder ‘Zou’ toch met Storyteller doorgaan kon pas nadat zij in Sekou Dioubate een koraspeler vonden die, net als hij, doorleefde kennis van de West-Afrikaanse muziektraditie koppelt aan een onderzoekende geest en de wens om uiteenlopende muzikale invloeden te integreren in zijn spel. Met dezelfde muzikale nieuwsgierigheid beweegt blokfluitist Dodó Kis zich nomadisch tussen stijlen en tradities, van geïmproviseerde tot Oude muziek en Hongaarse volksmuziek. Twee jonge musici, die met hun muzikale energie en ideeën BOI AKIH een heel nieuw karakter geven.

Storyteller

Monica Akihary       zang, baskalimba, elektronica
Niels Brouwer          zeven-nylonsnarige gitaar, harpgitaar
Sekou Dioubate      35-snarige kora
Dodó Kis                    sopraan-, alt-, tenor- en Paetzold basblokfluit

Zaterdag 27 januari  in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:

k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment