<< When Will The Blues Leave - Engels - Teepe - Herman

5 november 2022 00:00

Afgelopen zaterdagavond was een goedgevulde zaal jazz-liefhebbers getuige van het trio Engels-Teepe-Herman, die de CD en LP die ze maakten in de Corona-lockdown in het Bim-huis nu live met een echt publiek en echt applaus ten gehore brachten met zichtbaar genoegen.
Deze uiterst ervaren en divers georiënteerde jazz-musici hebben allen een enorm aantal vlieguren op hun naam staan en met vrijwel iedereen van naam in de internationale jazz-scene.

Eminence grise is de bijna 88 jarige John(ny) Engels, die het drumwerk als tiener van zijn vader John overnam en dit zijn hele leven heeft blijven voortzetten. Hij liet zien en horen hoe je met een goede techniek en afstelling van je drumstel in één slag twee bekkens en een tomtom bespeelt en hoe je prachtig percussie met je handen op de drumvellen kunt uitvoeren met één hand als klankgeleider en spanningsregelaar.

Joris Teepe liet zien hoe je als linkshandige een contrabas met aangepaste omgekeerde snarenvolgorde plukkend, strijkend en slaand kunt bespelen met een zeer bescheiden versterking.

Benjamin Herman speelde met prachtige licks en virtuoze loopjes de diverse geselecteerde jazz-standards van hun keuze waarbij vooral the peacock en minority op vielen en werden gewaardeerd.

We waren het eens: The blues will never leave!
Nagenieten: https://www.youtube.com/watch?v=WA9hQGNtJOA
en: https://www.youtube.com/watch?v=O9bHblyzkNw

 André Smit
Fotografie: Paul Verbunt

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment