<< Nueva Manteca -‘Tribute to Art BLakey’

22 oktober 2022 00:00

Deze zaterdagavond was voor mij een Mahoganyhall-topper van formaat.
Nueva Manteca heeft al heel wat succesvolle projecten ten gehore gebracht en nu met Art Blakey blijkt de heerlijke geschiedenis van “Moanin’”, “Whisper Not” en “Blues March” gecombineerd met Latin Jazz van Mongo Santamaria, Sonora Matencera, Perez Prado en Xavier Cugat geweldig in elkaar te passen.

De samenstelling van de musici rondom Ben van den Dungen (tenorsax) en Nils Fischer (percussie) is volledig vernieuwd met Oscar Cordero (Venezuela)(trompet en bugel), Marc Bisschof (Duitsland)(piano), Enrique Firpi (Spanje)(drums) en Samuel Ruiz (Venezuela)(contrabas). Deze gevarieerde samenstelling zorgt voor weinig prietpraat en voorál concrete muzikale interactie, die in dit sextet in drie duo’s was verdeeld:
De basis van rithme bij drums en percussie op harmonische lijnen van piano en contrabas werden verder opgetuigd en uitgewerkt door de beide blazers. Teamwork was duidelijk te horen bij de blazers, die elkaar zowel steunden als opjutten tot topprestaties, evenals de rithmegroep die tesamen geweldige roffels en beat-sequenties ten gehore gaven naast de opzwepende bas- en piano-partijen.
Dit was genieten in vrijwel alle opzichten! Geweldige jazz-avond!!

André Smit
foto’s: Paul Verbunt

Voor een goede indruk van deze show:

https://www.youtube.com/watch?v=vDM-5M-kU5g

https://www.youtube.com/watch?v=ioLxQDMCxUU

https://www.youtube.com/watch?v=lhLJsomauzg

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment