NUEVA MANTECA – o.l.v. Ben van den Dungen – ‘Tribute to Art BLakey’

22 oktober 2022 21:00

NUEVA MANTECA – TRIBUTE TO ART BLAKEY

Op zaterdag 22 oktober speelt de bekende latin jazz-formatie Nueva Manteca in Mahogany Hall, een eerbertoon aan Art Blakey and The Jazz Messengers. 
Nueva Manteca is terug in al zijn glorie: een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. 
Aftrap voor de vernieuwde band was een triomfantelijke tour in Israël in 2019.
 
De muziek is een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Messengers. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van deze band vanuit een latin perspectief, 
Overbekende originals als Bluesmarch en Moaning worden, naast minder bekende stukken, op een verrassende manier bewerkt.

Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. 

Line up: 
Oscar Cordero – trompet, 
Ben van den Dungen – saxofoon, 
Marc Bisschof – piano, 
Samuel Ruiz – bas, 
Enrique Firpi – drums, 
Nils Fischer – percussie.

Zaterdag 22 oktober 2022 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

2 Comments »

 1. Deze zaterdagavond was voor mij een Mahoganyhall-topper van formaat.
  Nueva Manteca heeft al heel wat succesvolle projecten ten gehore gebracht en nu met Art Blakey blijkt de heerlijke geschiedenis van “Moanin'”, “Whisper Not” en “Blues March” gecombineerd met Latin Jazz van Mongo Santamaria, Sonora Matencera, Perez Prado en Xavier Cugat geweldig in elkaar te passen. De samenstelling van de musici rondom Ben van den Dungen (tenorsax) en Nils Fischer (percussie) is volledig vernieuwd met Oscar Cordero (venezuela)(trompet en bugel), Marc Bisschof (duitsland)(piano), Enrique Firpi (spanje)(drums) en Samuel Ruiz (venezuela)(contrabas). Deze gevarieerde samenstelling zorgt voor weinig prietpraat en voorál concrete muzikale interactie, die in dit sextet in drie duo’s was verdeeld:
  De basis van rithme bij drums en percussie op harmonische lijnen van piano en contrabas werden verder opgetuigd en uitgewerkt door de beide blazers. Teamwork was duidelijk te horen bij de blazers, die elkaar zowel steunden als opjutten tot topprestaties, evenals de rithmegroep die tesamen geweldige roffels en beat-sequenties ten gehore gaven naast de opzwepende bas- en piano-partijen.
  Dit was genieten in vrijwel alle opzichten! Geweldige jazz-avond!!

  Reactie by André Smit — 23 oktober 2022 @ 19:11

 2. Voor een goede indruk van deze show:

  https://www.youtube.com/watch?v=vDM-5M-kU5g

  https://www.youtube.com/watch?v=ioLxQDMCxUU

  https://www.youtube.com/watch?v=lhLJsomauzg

  Reactie by André Smit — 23 oktober 2022 @ 23:15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment