JOHN ENGELS, BENJAMIN HERMAN, JORIS TEEPE – ‘When Will The Blues Leave’

5 november 2022 21:00

Het had zo’n leuk feestje kunnen worden. Slagwerker John Engels die voor zijn 85ste verjaardag samen met contrabassist Joris Teepe en altsaxofonist Benjamin Herman langs de Nederlandse jazzpodia zou trekken. Dat kon allemaal niet doorgaan, maar gevierd werd het toch. Het trio ging een paar weken na ‘Engels’ verjaardag naar het Amsterdamse Bimhuis, om daar zonder publiek op gepaste afstand van elkaar een album op te nemen waar de vlammen van afspatten.

When Will the Blues Leave gaat over de geschiedenis van jazzmuziek die Engels zelf heeft meebeleefd. Over Bebop (Moose the Mooche van Charlie Parker), postbop ( van Ornette Coleman) en  fraaie ballads die we kennen van Stan Getz (The Peacocks) worden met buitengewoon veel flair gespeeld. Hermans sax schuurt, Teepe swingt en Engels laat zijn drums lekker klateren. Het lijkt ook wel alsof die drums iets naar voren zijn gemixt, wat zijn rijke geluid extra benadrukt.

Binnenkort is het trio live te zien en te horen in Jazzclub Mahogany Hall. Laat deze mogelijkheid niet voorbij gaan en kom genieten en kom genieten van dit super-trio.

Zaterdag 5 november 2022 in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-67639

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Afgelopen zaterdagavond was een goedgevulde zaal jazz-liefhebbers getuige van het trio Engels-Teepe-Hermans, die de CD en LP die ze maakten in de Corona-lockdown in het Bim-huis nu live met een echt publiek en echt applaus ten gehore brachten met zichtbaar genoegen.
    Deze uiterst ervaren en divers georiënteerde jazz-musici hebben allen een enorm aantal vlieguren op hun naam staan en met vrijwel iedereen van naam in de internationale jazz-scene. Eminence grise is de bijna 88 jarige John(ny) Engels, die het drumwerk als tiener van zijn vader John overnam en dit zijn hele leven heeft blijven voortzetten. Hij liet zien en horen hoe je met een goede techniek en afstelling van je drumstel in één slag twee bekkens en een tomtom bespeelt en hoe je prachtig percussie met je handen op de drumvellen kunt uitvoeren met één hand als klankgeleider en spanningsregelaar. Joris Teepe liet zien hoe je als linkshandige een contrabas met aangepaste omgekeerde snarenvolgorde plukkend, strijkend en slaand kunt bespelen met een zeer bescheiden versterking. Benjamin Herman speelde met prachtige licks en virtuoze loopjes de diverse geselecteerde jazz-standards van hun keuze waarbij vooral the peacock en minority op vielen en werden gewaardeerd. We waren het eens: The blues will never leave!
    Nagenieten: https://www.youtube.com/watch?v=WA9hQGNtJOA
    en: https://www.youtube.com/watch?v=O9bHblyzkNw

    Reactie by André Smit — 7 november 2022 @ 00:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment