JASPER VAN’T HOF – TRIO – (Winnaar Boy Edgarprijs)

3 december 2022 21:00

JASPER VAN ’t HOF B.E.TRIO

Line Up:
Jasper van ’t Hof – piano, toetsen
Stefan Lievestro – contrabas, pedal-steelgitaar, steelgitaar
Jamie Peet – drums

Begin jaren zeventig hoorde Jasper voor het eerst een soloplaat van de Amerikaanse pianist Chick Corea. Hij was diep onder de indruk van zijn improvisaties, die zijn aandacht tijdens het luisteren geen moment deden verslappen. Het is voor een solist de ultieme uitdaging om de spanningsboog van de luisteraars strak te houden en ze geen moment de kans te geven daaraan te ontsnappen.

Zijn talent en nieuwsgierigheid hebben hem toegang gegeven tot de status, die hij zich als pianist-componist in Europa verworven heeft. Zijn vaardigheid om te kunnen samenwerken met collega’s in steeds wisselende samenstellingen heeft hij tot kunst verheven.

Grote bekendheid verwierf Van ’t Hof zich wereldwijd met de groepen Association P.C., Pork Pie (met Charlie Mariano en Philip Catherine), Eyeball en Pili Pili (met zangeres Angelique Kidjo).

Daarnaast werkte hij met talloze bekende musici als Archie Shepp, Bob Malach, Jean Luc Ponty, Ernie Watts en Alphonse Mouzon, om er slechts enkele te noemen.
Jasper van ’t Hof ziet in 2018 zijn zeer imposante carriere beloond met de Buma Boy Edgar Prijs. 

De naam Jasper van ’t Hof B.E.Trio  met Lievestro en Peet verwijst naar deze  Boy Edgar Prijs.

Zaterdag 3 december  in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren wordt aanbevolen, bel of mail:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Zaterdagavond 4 december was een nogal selecte groep Jazz-liefhebbers getuige van het optreden van een bijzondere combinatie van geweldenaars van de Nederlandse jazz: Jasper van’t Hof, pianist met een geheel eigen opvatting van harmonieën en dissonerende melodieën en loopjes die hij als een soort Einstein alleen zo snel en trefzeker kan spelen door jarenlang te oefenen in zijn typische schema’s, die hij tegen de gevestigde orde in zelf ontwikkelde. In de jaren ’70 viel hij onder Nederlandse musici al op door zijn originaliteit.
    Jesse Schilderink, tenorsaxofonist met een warme, fluisterend zachte lyrische toon en bijzondere behendigheid die de vele onlogische loopjes en melodieën van Jasper feilloos kon bijbenen. Stefan Lievestroo, contrabassist die overal een uitdaging in zag om een uiterst ritmische en melodische uitwerking aan te geven en last but not least Jamie Peet, drummer die overweldigend en opzwepend de ritmische regie bleef beheersen. Een voor mij persoonlijk 50 jaar oude bewondering en toch nog geheel nieuwe ontwikkeling van een geweldenaar in de niet alleen Nederlanse Jazz (met hoofdletter J)

    https://www.youtube.com/watch?v=CzaScHo42rE

    Reactie by André Smit — 4 december 2022 @ 19:17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment