NOTORIOUS MONKS (Mahogany Sessions)

27 november 2022 16:00

De enige echte Monnickendammer bigband The Notorious Monks startte in januari 2006 met een puike selectie van Monnickendammer muzikanten, aangevuld met nog meer puike muzikanten uit de omstreken, tot Venhuizen aan toe!

Het eerste openbare optreden op het bigbandfestival te Alkmaar in juni 2006 leverde meteen de aanmoedigingsprijs op. Een vliegende start voor The Notorious Monks.

Inmiddels heeft de band veel gedenkwaardige concerten achter de rug, van driemaster Pollux tot een sloep op de Amstel, van swingend dansfeest tot menig muziekfestival.

Onder leiding van Rutger van Otterloo, bekend jazz-saxofonist, streven The Notorious Monks naar een eigen geluid waarbij kwaliteit en speelplezier voorop staan.
Op het repertoire staat natuurlijk veel jazz (naast o.a. klassiekers van Nestico en Ellington en ook Mingus ) maar ook latin, funk en rock en pop (denk aan Stevie Wonder, Curtis Mayfield, Amy Winehouse maar ook Snarky Puppy)

Op zondagmiddag 27 november komen The Notorious Monks naar Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur
Toegangsprijs: € 5,-

Filed under: concertagenda

<< NOTORIOUS MONKS - Mahogany Sessions

00:00

Het optreden van The Notorious Monks, 27 november in onze Jazzclub, zorgde voor een heerlijke stemming die door veel enthousiaste bezoekers  werd meebeleefd.
De Big Band bestaat al ruim 15 jaar en heeft onder leiding van Rutger van Otterloo veel successen geboekt en veel swingende optredens verzorgd.
Rutger van Otterloo draagt na deze succesperiode het stokje over aan een nieuwe bandleider en werd tijdens het concert op originele wijze bedankt voor zijn diensten aan de Band.

Cor van Bruggen.

Filed under: terugblikken