<< Jazz Focus Bigband

24 oktober 2021 00:00

JAZZ FOCUS BIG BAND o.l.v. Lorenzo Mignacca

Zondagmiddag waren wij weer in heel ruime mate getuige van deze inmiddels beroemde Jazz Focus Big Band, die na het plotselinge overlijden van hun aanvoerder, bindende factor en grote inspiratiebron Peter Guidi en het opgelegde Corona-recès toch verder wordt voortgezet door zijn landgenoot Lorenzo Mignacca.
Lorenzo is van origine trompettist maar voorál arrangeur en minstens zo enthousiast en stimulerend in zijn functie als orkestleider.
Het was een feest om deze jonge mensen te zien en horen spelen in zo’n ouderwets grote formatie van 17 musici en een zangeres, waarvoor Lorenzo steeds behendig de microfoons in stelling ging zetten voor de diverse solisten die ruime soli konden invullen om hun eigen klank en vaardigheid te kunnen laten horen. Als arrangeur was hij héél blij met de luxe van vier trompetten, drie trombones, een bastrombone en vijf verschillende saxen (twee tenoren, twee alten en een bariton) waardoor zijn samenspel nog veel gevarieerder kon worden verdeeld.
Het was heel bijzonder om zo een geweldige bigband in onze jazzclub te mogen horen en zien optreden want ze worden onbetaalbaar…

André Smit – foto: Paul Verbunt

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment