Jazz Focus Big Band o.l.v. Lorenzo Mignacca

24 oktober 2021 16:00

Jazz Focus Big Band o.l.v. Lorenzo Mignacca

De Jazz Focus Bigband mag eindelijk weer samen repeteren én optreden, in een nieuwe bezetting die voor meer dan de helft uit gloednieuwe leden bestaat!
Een hele uitdaging om al binnen een paar weken een setlijst klaar te stomen, maar Lorenzo Mignacca grijpt die uitdaging graag aan. Sinds 2019 speelt deze band van jonge musici onder zijn leiding allerlei stijlen binnen de Jazz. Stukken van Thad Jones, Gordon Goodwin en Parker komen voorbij. Voortbordurend op de ambities van de ‘godfather van de Amsterdams Jazzscene’ Peter Guidi (onder wiens leiding de band o.a. op het North Sea Jazz Festival en op internationale podia speelde) behaalde de Focus in 2019 de eerste prijs op het Prinses Christina concours.
Er zijn al plannen om in het Amsterdamse Paradiso en in Hamburg te gaan spelen… maar voor nu voor u!

Zondag 24 oktober 2021, staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang:  16.00 uur – zaal open: 15.00 uur
Toegangsprijs: leden € 5,-

Reserveren is noodzakelijk
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

2 Comments »

 1. Zondagmiddag waren wij weer in heel ruime mate getuige van deze inmiddels beroemde Jazz Focus Big Band, die na het plotselinge overlijden van hun aanvoerder, bindende factor en grote inspiratiebron Peter Guidi en het opgelegde Corona-recès toch verder wordt voortgezet door zijn landgenoot Lorenzo Mignacca.
  Lorenzo is van origine trompettist maar voorál arrangeur en minstens zo enthousiast en stimulerend in zijn functie als orkestleider.
  Het was een feest om deze jonge mensen te zien en horen spelen in zo’n ouderwets grote formatie van 17 musici en een zangeres, waarvoor Lorenzo steeds behendig de microfoons in stelling ging zetten voor de diverse solisten die ruime soli konden invullen om hun eigen klank en vaardigheid te kunnen laten horen. Als arrangeur was hij héél blij met de luxe van vier trompetten, drie trombones, een bastrombone en vijf verschillende saxen (twee tenoren, twee alten en een bariton) waardoor zijn samenspel nog veel gevarieerder kon worden verdeeld.
  Het was heel bijzonder om zo een geweldige bigband in onze jazzclub te mogen horen en zien optreden want ze worden onbetaalbaar…

  André Smit

  Reactie by André Smit — 25 oktober 2021 @ 19:11

 2. Ik klim niet vaak in de pen… maar nu wel!
  Wat een concert was dit zeg… ronduit geweldig!
  Enorm genoten van de aanstormende jeugd… top klasse!

  George

  Reactie by George Timmermans — 25 oktober 2021 @ 20:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment