Dieter van der Westen Band – “Grooving Americana”

2 oktober 2021 21:00

DIETER VAN DER WESTEN BAND “Grooving Americana”

 “Een van de beste albums ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre” is een van de enerverende commentaren waarmee het nieuwe album Me and you van de Dieter van der Westen band werd ontvangen. “Hij klinkt als een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young” schrijft Frits Magazine en volgens Muziekblad OOR is zijn album “een Nederlandse
koesterplaat”
Bluesmagazine schrijft dat “het album het goed zou kunnen doen in de USA”. De Dieter van der Westen band bestaat – naast de naamgever en drijvende kracht – uit topmusici en vermengt Americana, Folk en Wereldmuziek. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende opzwepende Americana.

Van der Westen is beïnvloed door Knopfler, Young, Bruce Springsteen en Tom Waits. Maar met een achtergrond in Noord-Afrikaanse muziek combineert hij het met ritmes en klankkleur, van artiesten als Idir, Khaled en Manu Chao.
Daarnaast wordt de bandsound verrijkt door de muzikale invloeden van de verschillende bandleden; Dieters broer Eric van der Westen bassist (Sezen Aksu, Martin Fondse, Lenine), gitarist Aron Raams (Gare du Nord, Paul de Leeuw), drummer Gijs Anders van Straalen (Wouter Hamel, Room Eleven), en van Banjo en Dobro speler Joost Abbel (Zorita). Op het album speelt Mirte de Graaff viool.
 
Zaterdag 02 oktober 2021, staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren is noodzakelijk, leden krijgen voorrang. 
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

 

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment