De Jazzclub puzzelt met de Corona-virus maatregelen.

3 juli 2020 18:35

Het bestuur van Jazzclub Mahogany Hall staat voor ingrijpende beslissingen.

Er wordt  hard gewerkt om de start van het nieuwe seizoen mogelijk te maken.
De landelijke maatregelen rond de bestrijding van het Corona-virus, leveren voor veel kleine podia, zoals Mahogany Hall, grote problemen op.
Ondanks de laatste versoepelingen van deze maatregelen, blijft één van de grootste problemen, de handhaving van de 1,5 meter afstandsregel.
Het bestuur heeft berekend dat door het voorgeschreven plaatsingsvoorschrift van de tafels en stoelen, in onze zaal circa 40 mensen aanwezig kunnen zijn tijdens een concert.

Programmeurs Koos Roskam en Loes van Marle (Mahogany Sessions), hebben voor het 4de kwartaal van 2020 een uitstekend programma gepland en vastgelegd maar met de bovenbeschreven plaatsruimte in de zaal en op het podium en de onzekerheid over het inpassen van de huidige maatregelen, lijkt de doorgang van dit programma nog niet haalbaar.
De te ontvangen entreegelden wegen, bij een gedecimeerd toeschouwersaantal, niet op tegen de kosten van de geprogrammeerde artiesten.
Mahogany Hall is een club met leden die contributie betalen, die dan tegen een gereduceerd tarief, concerten kunnen bijwonen.

Met het hanteren van de thans geldende overheidsmaatregelen wordt het heel moeilijk om de beschikbare toeschouwersplaatsen eerlijk te verdelen.
Wellicht komen er voor oktober meer versoepelingsmaatregelen maar tot nu toe moet het bestuur werken met de huidige voorschriften.
Voor een concert moet worden gereserveerd, de bezoekers worden dan bij aankomst door een vrijwilliger naar de tafel begeleid.
In de zaal worden looplijnen geplaatst voor in- en uitgaand publiek, consumpties kunnen niet zelf worden gehaald bij de bar maar moeten worden besteld aan de zaalvrijwilligers.

Al deze regels, bemoeilijken het spontaan bijwonen van een concert en het bestuur beraadt zich daarom over mogelijke aanpassingen van de activiteiten in en rond het 4de kwartaal van 2020.
Jazzclub Mahogany Hall is een gezonde club, die louter door inzet van vrijwilligers,
al 54 jaar pal staat voor het promoten van Jazz- en geïmproviseerde muziek en via Mahogany Sessions, startende en veelbelovende artiesten een podium biedt.
Het bestuur doet er alles aan om dat zo te houden en blijft hopen dat er meer versoepelingsmaatregelen zullen volgen.

Binnenkort meer nieuws over de gevolgen van de huidige overheidsmaatregelen rond de Corona-virus-bestrijding en de invulling van het 4de kwartaal 2020.

Filed under: nieuws

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment