THE PREACHER MEN “BLUE”

18 januari 2020 21:00

‘Efraim Trujillo laat met zijn trio, THE PREACHER MEN, op BLUE horen hoe springlevend en relevant de blues nog altijd is’ (Marie Claire Melzer, Jazzism)

Saxofonist en componist Efraïm Trujillo zoekt sinds de zomer van 2018 naar de essentie van de blues. Dit jaar ziet hij deze zoektocht met succes beloond. Op 19 mei werd bekend gemaakt dat het concept album ‘Blue’, dat hij opnam met zijn band The Preacher Men, de Edison Jazzism Publieksprijs 2019 heeft gewonnen!
De bekendmaking door Co de Cloet:
https://www.youtube.com/watch?v=oY2ry2znLW0

Efraïm Trujillo is een succesvol en drukbezet saxofonist (The Preacher Men, The Ploctones, New Cool Collective, Fra Fra Sound), dirigent (Amsterdam Funk Orchestra, Nederlands Studenten Jazz Orkest) en componist. In het najaar van 2018 besloot hij op 49-jarige leeftijd ‘back to school’ te gaan om aan het Conservatorium van Amsterdam ‘Master’s Research’ te doen. Voor het werk ’Into The Blue (Revealing the essence of a musical genre)’ werd hij afgelopen maart beoordeeld met ‘9 with distinction’ wat hem een cum laude waardering opleverde. De commissie gaf daarbij als commentaar: ‘Indrukwekkend, veel omvattend onderzoek’ en ‘Uitstekende presentatie in woord en geschrift’.

Naast het geschreven werk verscheen tegelijkertijd het conceptalbum ‘BLUE’ van zijn trio The Preacher Men met nieuwe (voornamelijk door Efraïm zelf geschreven) muziek. De combinatie met Hammondspeler Rob Mostert, drummer Chris Strik en producer Al Schmitt leverde het gewenste resultaat op en het album werd door de vakpers bijzonder goed ontvangen. In Jazzism werd ‘BLUE’ uitgeroepen tot beste Blues Album van 2018 (Marie-Claire Melzer). NRC noemde The Preacher Men als een van ‘de culturele hoogtepunten van de zomer’ van 2019. En, last but not least, op 19 Mei werd bekend gemaakt dat ‘BLUE’ de felbegeerde
Edison Jazzism Publieksprijs 2019 gewonnen heeft!

Zaterdag 18 januri 2020, staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam – Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl – of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

2 Comments »

 1. Zaterdag j.l. was de Mahogany Hall helemaal vol met liefhebbers van deze drie uiterst doorleefde en veelzijdige blues-vertolkers. Terwijl voor de Edammers Rob Mostert als een burger van Edam aanvoelt al woont hij in Middelie is voorál Efraïm Trojillo in veel combinaties bekend en samen met Chris Strik spat het enthousiasme er af. Efraïm kondigde als gastheer persoonlijk zijn grote verzameling eigen composities aan en liet ons genieten van zijn rijke muzikale ervaring en zijn volledige beheersing van zowel zijn tenorsax als zijn altsax. Wat voor ons als publiek het leukste was is het grote plezier en genot waarmee ze speelden. Onze nieuwe locatie werd geprezen om zijn akoestiek en sfeer.
  Iedereen was geboeid en muisstil, wat goed merkbaar was toen een drumsolo van Chris even uit mondde in een volledige stilte…
  Dit geweldige optreden was voorbij voordat iemand zich had kunnen vervelen; boeiend van begin tot einde. Ronduit geweldig!

  Reactie by André Smit — 20 januari 2020 @ 21:50

 2. Voor de liefhebbers is er een heel representatieve link:

  https://www.youtube.com/watch?v=hd1fV4z3piE

  Reactie by André Smit — 20 januari 2020 @ 21:58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment