MAHOGANY SESSIONS – SIMIO JAZZ TRIO

24 februari 2019 16:00

Het Simio Jazz Trio (Den Haag) is een groep gebaseerd op pianist/medeoprichter Sergio Abdoelrahman (2000),bassist Cas Jiskoot (1998) en drummer/medeoprichter Tim van Emmerloot. (2000)

Simio’s leden zijn jong maar behalen al een hoog niveau van spel: Een niveau dat reeds erkend is door verschillende musici, nationale radio, producenten, platenmaatschappijen en internationale muziekbladen. Hun eerste EP werd getekend door Rotterdams jazz label New Jazz Adventure (Eric Vloeimans, Frederike Schonis), werd besproken in een interview op NPO2 en heeft een recensie gekregen van Music Connection (US) met een 8,7: (vertaald En -> NL) “Deze gasten kunnen spelen, en ze hebben hun instrumentale muziek vast gelegd met een scherpe, hoge kwaliteit, die het gevoel geeft van een live in-studio ervaring.”

Zij zien jazz als iets wat zich constant ontwikkeld. Met hun eigen visie creëren zij hun eigen sound waarmee zij streven om hedendaags en origineel te zijn.

Tim: “Onze inspiratie: The Bad Plus, Ari Hoenig, Mark Guiliana Jazz Quartet, Robert Glasper. Deze artiesten delen gelijke visies over muziek als kunstvorm. Wij kijken niet alleen tegen hen op vanwege hun niveau van spel, maar ook vanwege hun manier van performen, dynamiek tussen bandleden en originaliteit. Zij zijn van grote invloed in de muziek scene en inspireren anderen. Dat is iets waar wij ook naar streven, het inspireren van anderen, op welk vlak dan ook.”

MAHOGANY SESSIONS
Zondagmiddag 24 februari a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 15.00 uur.
Toegangsprijs: € 5,-

Media Info
Website:www.simiojazztrio.nl
Facebook: https://www.facebook.com/SimioJazzTrio

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment