ERNST JANSZ – ‘IN CONCERT’

30 maart 2019 21:00
  • Ernst Jansz – wordt begeleid door:
  • Aili Deiwiks – viool
  • Guus Paat – gitaren
  • Richard Wallenburg – bas

Zelf bespeelt Ernst gitaar, piano, mondharmonica (en eventueel accordeon).
Aili Deiwiks en Richard Wallenburg spelen op een enkel nummer op piano.

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. 

Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met deze laatste twee tourde hij ook vele jaren door de lage landen. Zelf maakte hij een aantal soloplaten, zoals ‘De Overkant’ en ‘Molenbeekstraat’. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd ‘Dromen Van Johanna’ met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte. Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album ‘De Neerkant’, plus daarbij een gelijknamig boek en theatertournee. Behalve nummers van zijn nieuwe album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire!

Info
Zaterdagavond 30 maart a.s. Jazzclub Mahogany Hall in Edam
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur

Toegangsprijs: leden € 8,- en niet leden € 18,-
CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren: k.roskam@hetnet.nl of 0299-372979
of f.bakker01@quicknet.nl of 0299-372249

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Onder grote belangstelling is het seizoen 2018/19 afgesloten door Ernst Jansz “In Concert”. Vanavond geen jazz, maar hele fraaie luisterliedjes, zoals je van Ernst Jansz kunt verwachten. Ook veel waardering voor de begeleiding met een speciale aantekening voor Aili Deiwicks en haar prachtige vioolspel. Een avond om met veel genoegen op terug te kijken.

    Reactie by Meta Molleman — 31 maart 2019 @ 14:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment