“OLIVER’S CINEMA” o.l.v. ERIC VLOEIMANS

14 december 2019 21:00

Jörg Brinkmann (met bril), Tuur Florizoone (lang haar) en Eric Vloeimans, Valkkoog, 6-4-2019

!! VOLLEDIG UITVERKOCHT !!

“OLIVER’S CINEMA” o.l.v. ERIC VLOEIMANS

Filmmuziek én filmische muziek van dit flamboyante trio rond Nederlands beroemdste trompettist Eric Vloeimans.
Eric Vloeimans bezit ‘een schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden’ (de Volkskrant). Zet de letters van zijn naam in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio. Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De bezetting is bijzonder, met cellist Jörg Brinkmann en de flamboyante accordeonist Tuur Florizoone.
‘Het trio staat voor muziek, waarin de achtergronden van de drie uitvoerders, jazz en klassiek samenvloeien. Die hangen als het ware boven het muzikale concept, maar daaraan voegt Tuur Florizoone invloeden uit

Braziliaanse-, circus-, dans-, film-, theater-, pop- en wereldmuziek toe. Jörg Brinkmann onderscheidt zich daarenboven door zijn afwijkende behandeling van de cello, die hij evengoed als ritme-instrument inzet. Een overweldigende belevenis’ (Jazzenzo).

‘De muziek is onze taal’, aldus Eric. Maar wat er precies gebeurt, hangt af van het moment.  Zeker is in ieder geval dat deze prachtige combinatie u alle hoeken van de muziek laat horen en u van binnen weet te raken.
Eric Vloeimans                        –  trompet,
Tuur Florizoone                      – accordeon,
Jörg Brinkmann                      – cello

Zaterdag 14 december a.s. staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam

Aanvang:  21.00 uur – zaal open: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 8,-, niet leden € 18,-, CJP (t/m 25 jaar) € 10,50

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Zaterdag 14-12 was de volledig uitverkochte zaal van onze jazzclub muisstil aan het luisteren naar deze drie goddelijke muzikanten.
  Je kon daar echt steeds die spreekwoordelijke speld horen vallen.
  Eric die heel beheerst steeds zachtere en lagere fluweelklanken uit zijn trompet weet te toveren, Jörg die het volledige klankenspectrum van zijn cello ten gehore brengt en Tuur die naast alle mogelijke muzikale tonen ook nog een scala aan bijklanken aan zijn instrument ontfutselt. Klankbeelden uit filmmuziek en jeugdherinneringen.
  Samen delen zij in hun onderlinge composities het ritme en de mooie harmonieën in perfect zuivere samenklanken, die niet goed zijn te vatten in een muziekstijl of een genre. Is dit nu jazz, vrij modern klassiek of toch meer slavische wereldmuziek.
  Ik weet heel zeker dat ik niet de enige was die genoot…

  Reactie by André Smit — 15 december 2019 @ 22:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment