<< Masha Bijlsma Band - 'The Abbey Lincoln Project'

3 november 2018 00:00

Zaterdag 3 november was in de Mahogany Hall een weergaloze avondshow: “The Abbey Lincoln Project” van de band van Masha Bijlsma, een combinatie van zeer ervaren musici die uit zuivere passie voor de jazz gedreven de sterren van de hemel speelden. Masha als inmiddels meest geweldige jazz-mamma die volledig past in het profiel van Rita Reys, zong een eigen keuze uit het ruime oevre van Abbey Lincoln, die zij ook nog persoonlijk heeft gekend.

Bart van Lier schitterde in deze setting nog extra als zeer ervaren en internationaal beroemde lyrische solo-trombonist, nu hij zijn vaste orkest-betrekkingen heeft afgerond en als pensionado alleen nog maar speelt waar hij persoonlijk van kan genieten en dat was heel goed te merken. Hij liet zich helemaal gaan in de vele uiterst virtuose soli, waarin hij het hele toonbereik van de trombone liet horen in zowel zijn prachtige zachte fluwelen warmte tot de jubelend schetterende volle koperen schalpartijen.

De bassist Ruud Ouwehand kon ook zijn genot niet op terwijl hij helemaal opging in zijn geweldige spel op zijn contrabas. Hans Kwakkernaat bespeelde de vleugel geweldig en paste goed in deze samenwerking van bevlogen musici, die door elkaar geïnspireerd werden. Masha en haar vaste drummer Dries hielden de vaart erin tot en met het toegift van deze heerlijke boeiende jazz-avond.
Dit was voor mij en voor velen weer een top-avond!

André Smit

Masha Bijlsma                                             Bart van Lier                                         (foto’s en video van Paul Verbunt)

 

 

Filed under: terugblikken

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment