Masha Bijlsma Band feat. Bart van Lier

3 november 2018 21:00
 • Masha Bijlsma – vocals
 • Bart van Lier – trombone
 • Hans Kwakkernaat – piano
 • Ruud Ouwehand – contrabas
 • Dries Bijlsma – drums


foto: Cees van der Ven.

MASHA BIJLSMA BAND feat. BART VAN LIER

Zangeres Masha Bijlsma is al opgemerkt door veel buitenlandse jazzcritici: “Masha behoort tot die Europese vocalistes die zich probleemloos kunnen meten met hun Amerikaanse collega’s.” In Duitsland, Zwitserland, Belgie, Italie, Griekenland en Zweden heeft ze haar naam gevestigd tijdens vele concerten met jazzgroten als Benny Bailey, Gary Thomas, Bob Malach, Stanley Jordan en Tony Lakatos.
In eigen land zijn de kritieken voor haar nieuwste cd ‘Whispers and Moans’ uitermate lovend: “Een prachtig album vol intieme, intense songs. Luistermuziek van de eerste orde”, schrijft Jacques Los.
“Dit wereldwijf heeft een moordstem; de beste Nederlanse jazzplaat van 2018”, jubelt Jean Paul Heck (Telegraaf/Jazzism).

In Mahogany Hall begeleidt de Masha Bijlsma Band haar in combinatie met de geweldige trombonist Bart van Lier.
Bart’s  prachtige, fluwelen toon mengt perfect met de warme stem
van Masha en geeft haar melodie-lijnen een extra dimensie.

Stem  en trombone, een niet-alledaagse, spannende combinatie!

Zaterdag 3 november a.s. staan zij in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7
1135PZ Edam

Toegangsprijs
leden: € 7,50,
niet leden € 17,50
CJP (t/m 25 jaar) € 10,-

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

2 Comments »

 1. Zaterdag 3 november was in de Mahogany Hall een weergaloze avondshow: “The Abbey Lincoln Project” van de band van Masha Bijlsma, een combinatie van zeer ervaren musici die uit zuivere passie voor de jazz gedreven de sterren van de hemel speelden. Masha als inmiddels meest geweldige jazz-mamma die volledig past in het profiel van Rita Reys, zong een eigen keuze uit het ruime oevre van Abbey Lincoln, die zij ook nog persoonlijk heeft gekend. Bart van Lier schitterde in deze setting nog extra als zeer ervaren en internationaal beroemde lyrische solo-trombonist, nu hij zijn vaste orkest-betrekkingen heeft afgerond en als pensionado alleen nog maar speelt waar hij persoonlijk van kan genieten en dat was heel goed te merken. Hij liet zich helemaal gaan in de vele uiterst virtuose soli, waarin hij het hele toonbereik van de trombone liet horen in zowel zijn prachtige zachte fluwelen warmte tot de jubelend schetterende volle koperen schalpartijen.
  De bassist Ruud Ouwehand kon ook zijn genot niet op terwijl hij helemaal opging in zijn geweldige spel op zijn contrabas. Hans Kwakkernaat bespeelde de vleugel geweldig en paste goed in deze samenwerking van bevlogen musici, die door elkaar geïnspireerd werden. Masha en haar vaste drummer Dries hielden de vaart erin tot en met het toegift van deze heerlijke boeiende jazz-avond.
  Dit was voor mij en voor velen weer een top-avond!

  Reactie by André Smit — 4 november 2018 @ 21:57

 2. Links voor liefhebbers:

  https://music.youtube.com/watch?v=pdidwh3uiCY

  https://music.youtube.com/watch?v=tldb1gc32es

  https://youtu.be/krLYZmPRtnc

  Reactie by André Smit — 5 november 2018 @ 19:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment