Hans Dulfer Band – Bluesproject Leadbelly and More

6 oktober 2018 21:00
 • Kim Hoorweg – vocals
 • Koen Schouten – bariton sax
 • Hans Dulfer – tenor sax
 • Jerome Hol – gitaar
 • Eric Barkman – bas
 • Cyril Directie – drums

Nederlands bekendste saxofonist brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: bad ass bluesgenie Leadbelly. Deze kleurrijke zanger werd bewonderd en gecoverd door Nirvana, The White Stripes, Bob Dylan, Tom Waits en Elvis.

Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, inclusief oerhits Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene.

Hans Dulfer (Amsterdam,28 mei 1940), speelde met onder anderen Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer.

Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met de tenorsaxofonist Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc. (met onder andere gitarist John McLaughlin), Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.), Theo Loevendie Consort, Reflud (een anagram van ‘Dulfer’), De Perikelsen Future Groove Express.

Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan, voor zijn single ‘Streetbeats’ kreeg Dulfer er een gouden plaat.

Zaterdag 6 oktober a.s. staat hij in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.
Zeevangszeedijk 7
1135PZ Edam

Toegangsprijs leden: € 7,50,
Niet leden € 17,50
CJP (t/m 25 jaar) € 10,-

Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  – of 0299 – 372979
f.bakker01@quicknet.nl- of 0299 – 372249
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Gisteren was de aftrap van dit nieuwe seizoen in het nieuwe onderkomen van onze jazzclub voor tenorsaxofonist Hans Dulfer en zijn nieuwste bluesformatie met bassist Eric Barkman (op een electrisch versterkte acoustische bas met een langwerpige kist als klankkast), bariton-saxofonist Koen Schouten en drummer Cyril Directie, gitarist Jerome Hol en zangeres Kim Hoorweg. Wij kregen een voorproefje van hun nieuwe theatershow “Bluesproject Leadbelly and More” rond deze legendarische bluescorifee uit Texas, doorspekt met anekdotes van de deels criminele bakermat van de Chain-gang en de blues en tevens van enkele minder bluesy liedjes uit die oude tijd.
  Stevige blues en soortgelijke ritmes domineerden deze wervelende avond en maakten dat voorál in de tweede helft van de avond de dansvloer een boeiend schouwspel bood van enkele ritmisch opgezweepte vooral solistisch dansende dames, die hun lichamen als elastische menselijke slangen op de muziek lieten kronkelen. Hetgeen door Dulfer zelfs met een CD werd beloond. Een héérlijke eerste avond in de nieuwe behuizing.

  Reactie by André Smit — 7 oktober 2018 @ 22:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment