Mahogany Sessions – Ann’d Friends

19 februari 2017 16:00

Ann'd friends foto

In September 2015 richtte Annick Sickinghe (18) voor een CD-project de band Ann’d Friends op. Hiermee ging de wens om ooit een Jazz plaat te maken in vervulling. Met behulp van een zeer succesvolle crowdfunding en vele vrienden presenteerde Annick in februari 2016 haar eerste CD ‘’Ann’d Friends.’’ Nadat er na een maand 400 CD’s verkocht waren, was al snel besloten Ann’d Friends voort te zetten en het niet bij een eenmalig project te laten.

Ann’d Friends bestaat uit aanstormende jonge jazzmusici die elkaar leerden kennen op de jong talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Drie van hen doen inmiddels de vakopleiding. Vol enthousiasme stortten zij zich samen in de wereld van de jazz en dat is te horen! Ann’d Friends speelt zowel eigen stukken als bestaand repertoire in een Westcoast-jazz achtige stijl.

Drummer Annick Sickinghe : ‘ons eerste album ‘Ann’d Friends’ is een ode aan de kracht van vriendschap en verbinding. Het bevat een aantal interessante en minder vaak gespeelde stukken in een fris jasje. We hebben het album helemaal op eigen kracht gemaakt. De positieve response van het publiek is geweldig.’’

Ann’d Friends speelde op Jazz in het dorp 2015 & 2016, Abcoude jazzfestival, Dudokfestival en Het Goois Jazz festival in Spant in Bussum.

David van der Grinten – Piano
Daniel Keller – Altsax
Pierre Balda – Bas
Sarah van den Bergh – Zang
Annick Sickinghe – Drums

Filed under: concertagenda

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment