Carmen Gomes Inc. “All Blues”

11 februari 2017 21:00

Carmen - LR

Carmen Gomes Inc.
Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van het kwartet als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat. Want of ze nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden spelen, het viertal heeft lang geleden ontdekt dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen en dat het iedere avond weer een uitdaging is om te spelen.
Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.

Carmen Gomes is de talentvolle zangeres en de drijvende kracht achter de band. Het lange, goudblonde haar en haar blauwe ogen heeft ze van haar moeder, haar achternaam en Mediterrane temperament van haar vader. Ze componeert de meeste nummers en schrijft de songteksten. Haar vermogen te intoneren en te interpreteren is indrukwekkend en oogst alom bewondering. Gomes heeft een onmiskenbaar gevoel voor de blues. De soul die zij in haar stem weet te leggen, herinnert aan Amerikaanse grootheden uit de jazz. Met speels gemak combineert ze haar melodische jazzy geluid met invloeden uit de blues en de funk.

Zaterdag 11 februari staan zij in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Een uiterst genuanceerde, voortreffelijke en ingetogen blues-avond.
  Een blues-avond in de Jazz-Club betekent meestal ruig knallen met veel lawaai en stevige blues zoals bij Brood, Cuby, Barrelhouse en de Dijk.
  Maar Carmen Gomes Inc. liet ons genieten van haar gevoelige opvatting van blues van een héél ander genre: Ingehouden subtiele slow-blues met veel gevoel voor nuance en haar eigen interpretaties.
  Drummer Bert Kamsteeg weet heel ingehouden percussie te laten horen, maar ook héél uitbundig te kunnen drummen. Bassist Peter Bjørnild laat zijn gedegen training als contrabassist horen in zijn beheersing van alle mogelijke technieken op zijn acoustische contrabas: Strijken, plukken en slap-base met hier en daar speels nog een paar flajoletten gecombineerd. Ongehoorde contrabastechnieken! Gitarist Folker Tettero is de enige accoorden-bron van de band en hij doet dat ook op een weergaloze manier. En dan Carmen met haar subtiele muzikale opvatting van bekende en minder bekende blues-nummers van Nina Simone, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald maar voorál Carmen Gomes met haar eigen persoonlijke muzikale opvatting en gevoel.

  Wij hebben weer volop genoten!

  André Smit

  Reactie by André Smit — 12 februari 2017 @ 19:22

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment