Bart Wirtz – “Beneath The Surface”

25 november 2017 21:00

foto: Frank de Graaf

WANNEER HET HOOFD GEVECHT MAAR HET HART KIEST.

‘Het hoofd ten opzichte van het hart’ is het centrale thema van Beneath The Surface. Elk van de songs kleuren een andere emotie, vormen samen een volledige palet. Dit is Bart Wirtz meest persoonlijke album.
Beneath The Surface gaat over wat er aan de oppervlakte ligt en wat eronder. Sommige emoties, zoals persoonlijke twijfel en onzekerheid, zijn duidelijk, maar anderen blijven vaag en ongrijpbaar. Om een ​​greep op hen te krijgen, moeten ze eerst worden uitgedrukt! Wirtz reflecteert over het verleden, geeft een visie voor de toekomst en grijpt het ‘nu’.
“Op dit punt in mijn leven heb ik het gevoel dat het tijd is voor dit album.”
Met zijn vierde studioalbum, slaat altsaxofonist Bart Wirtz een geheel nieuwe richting in. De mix van hip-hop, rock, jazz en funk is een afwijking van het geluid van zijn eerdere werk. De toevoeging van elektronica en effecten creëert de illusie dat sommige geluiden en ritmes, computer-gegenereerd zijn hoewel zij in werkelijkheid zijn gemaakt door echte instrumenten maar vertekend door effecten.
Saxofonist Bart Wirtz heeft een aantal jazz prijzen, waaronder de Erasmus Jazz Prijs, de Leiden Jazz Award en het Breda Jazz Prijs en niet te vergeten de Edison Jazzism Publieksprijs.
Bart Wirtz is een deel van het Artvark Saxophone Quartet al meer dan 10 jaar. Hij speelt in de New Rotterdam Jazz Orchestra en was mede-oprichter en artistiek leider van Monsieur Dubois en The Young Sinatras (later The Very Next).
Op 25 november speelt hij met zijn Quintet in Jazzclub Mahogany Hall.

Aanvangconcert: 21.00 uur – zaal open: 20.00 uur.
Toegangsprijs: € 17,50 – Leden: € 7,50 – CJP: € 10,-
 
Kijk ook op FACEBOOK (klik op logo)
 

Filed under: concertagenda

1 reactie »

  1. Zaterdagavond j.l. werden wij getrakteerd op een zeer bijzonder optreden van het kwintet van Bart Wirtz, bekend van het Artvark Saxofoon Quartet, Monsieur Dubois, The Young Sinatra’s en meer met een keur van collegae, ieder met een uitgebreide staat van dienst: Emiel van Rijthoven, een uiterst bevlogen en enthousiaste toetsenist bij Luzazul en Sensuàl, Phil Martin, een zeer ervaren percussionist en muzikaal manusje van alles bij de Vipertones, Jazz-Invaders en Soul Snatchers en Kasper Kalf, Bassist op contrabas en electrische bas bij Pete Philly & Perquisite en de Young Sinatra’s en als drummer Jimmi Hueting. Wij werden meegenomen in een ritmisch spektakel met sfeervolle oerwoud-geluiden, opgefrist door sfeer-tekeningen van de toetsen en harmonische klanken van de altsax met synthesizer klanken van twee Korg-synthesizers. Een feest van heerlijke muzikale klanken en diverse ritmes. Ronduit geweldig! Ik weet zeker dat ik niet de enige was die genoot.

    Reactie by André Smit — 27 november 2017 @ 19:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment