* Jazztekeningen van Piet Klaasse

22 januari 2017 16:00

Het eerste kwartaal 2017 laat fraaie sterk uitvergrote reproducties zien van jazztekeningen van Piet Klaasse (1918 – 2001). Deze tekeningen behoren reeds drie decennia tot de entourage van de club. Ze zijn terug te vinden in het boek JAM SESSION met 120 portretten van jazz- en bluesmuzikanten,   direct getekend tijdens optredens op diverse podia, van North Sea Jazz Festival tot de Meervaart en van het Bimhuis tot Paradiso. Dit boek kwam uit in 1985 en was zeer succesvol.
De tentoonstelling wordt op de kopse wand van de tentoonstellingsruimte gecompleteerd met een door Lies Lijnes (lid van de club) eind jaren ’80 gemaakte tekening op basis van een kleine krantenfoto die de straat in New Orleans laat zien waarin zich het etablissement Mahogany Hall bevond.

Daar komt de naam van de club dus vandaan. Net als de tekeningen van Piet Klaasse is ook de tekening van Lies sterk uitvergroot. 

Deze tentoonstelling is een voorproefje op de eind 2018 te houden tentoonstelling “25 Jaar Verzamelen”, waarin zoveel mogelijk alle sedert 1993 – begin tentoonstellingsprogramma – door de club aangekochte werken zullen worden getoond.

Kees Koedam

 

 

Filed under: exposities

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment