<< Yuri Honing Quartet - Desire

30 januari 2016 00:00
foto: Cor van Bruggen

foto: Cor van Bruggen

Yuri Honing-tenorsaxofoon, Wolfert Brederode-piano, Gulli Gudmundson-bas en Joost Lijbaart-drums.

Afgelopen zaterdagavond, was het op sommige momenten oorverdovend stil in de goedgevulde Mahogany Hall, tijdens het optreden van het Yuri Honing Acoustic Quartet.
De vier heren speelden muziek van het laatste album van Yuri Honing, getiteld “Desire”.
Heel goed merkbaar en mooi om te horen dat de vier musici al een tijdje op tournee zijn, met deze nummers. Fantastisch op elkaar ingespeeld en bij verrassende wendingen ontzettende goed volgend. De melodielijnen werden heel lang uitgesponnen, vooral door de saxofoon en piano, waarbij de bas en drums heerlijke ritmische patronen uitsponnen. Misschien werd dit voor de pauze, voor een deel van het publiek, wat te veel, om geconcentreerd te blijven.
Na de pauze was er toch wat meer afwisseling en vaart in de nummers, waardoor iedereen weer muisstil zat te luisteren.
Terwijl ik dit stukje maak, draai ik de gekochte lp (mooi rood vinyl!) en dan blijkt eens te meer, dat de jazzclub in Edam de artiesten altijd weer inspireert tot zeer diepzinnig en fantastisch spel. Yuri vertelde na afloop dat hij het gevoel had één v.d. betere concerten gehad te hebben. Publiek was zeer aandachtig, om maar niets van de gevoelige melodieën te missen. Af en toe brak de ban en gingen de musici één voor één even lekker los, vooral na de pauze.
’s Middags, bij het soundchecken, werd er nog een nieuw nummer ingestudeerd.
Zoals Yuri ’s avonds aankondigde, konden ze niet om het overlijden van David Bowie heen. Hij is daar mee opgegroeid, vertelde hij. Hiertoe werd het nummer “After All”, van één v.d. vroegere albums van Bowie “The Man Who Sold The World”, heel mooi en gevoelig gebracht.
Al met al was het een geweldige (luister)avond met prachtige muziek, gedreven en getalenteerde musici en een super publiek.
De lp of cd “Desire” aanschaffen is een aanrader.

Harry Hulskemper

 

Helemaal met je eens Harry
Theo van der Meer.

Filed under: terugblikken

1 reactie »

  1. Helemaal met je eens Harry

    Reactie by Theo van der Meer — 6 februari 2016 @ 18:17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment