Mahogany Sessions – The Jazz Focus Big Band

21 februari 2016 16:00
Wordt mede mogelijk gemaakt door  Matthews2

Jazz Focus NSJ Club (1)

Jazz Focus Big Band Easy Money by Benny Carter North Sea Jazz Club

De Jazz Focus Big Band

De Jazz Focus Big Band, o.l.v. Peter Guidi, bestaat uit 18 zeer talentvolle jazzmuzikanten die op hoog niveau samenspelen. Het repertoire bestaat uit arrangementen van swing, be-bop, blues, latin en funk uit de big band geschiedenis tot moderne composities.

Als onderdeel van de Muziekschool Amsterdam speelt de Jazz Focus Big Band jaarlijks in de Amsterdamse muziek scene inclusief optredens op de Uitmarkt en het Bimhuis.

Daarnaast heeft de band in de afgelopen jaren bij diverse festivals en concoursen een totaal van 10 eerste prijzen gewonnen. In 2014 speelde de band op het Amsterdamse Grachtenfestival.

Filed under: concertagenda

2 Comments »

 1. Vanmiddag werd onze goed gevulde jazzclub weer getracteerd op een zondagse Mahogany Session van formaat: De Jazz Focus Big Band van de Amsterdamse muziekschool o.l.v. Peter Guidi. Deze junioren big band is inmiddels gerenommeerd door diverse optredens in de Volendamse “Harbour Jazz” middagen en hun destijds breed gesteunde succesvolle trip naar New York. Het gaat hier om een echte big-band, met als koper-groep: 5 trompettisten en 3 trombonisten (2 tenor en 1 bas). Rietblazers: 5 saxen (2 alt, 2 tenor en een bariton). Contrabas, gitaar, piano en drum. Allemaal (piep)jonge getalenteerde jazz-musici met een grote affiniteit met de mainstream-jazz van Duke Ellington, Count Basie en Dizzy Gillespie.
  Peter Guidi weet als geen ander zijn mensen en zijn publiek te enthousiasmeren en daarbij iedereen even in het zonnetje te zetten met een kwinkslag en een anecdote.
  Een heerlijk schouwspel en een genot voor onze toekomstige jazz.

  André Smit

  Reactie by André Smit — 21 februari 2016 @ 19:22

 2. Thank you, Peter Guidi and your enthousiastic Jazz Focus Big Band!
  We hebben genoten. Prachtige solo’s, instrumentaal en vocaal. Het is heerlijk om deze jonge mensen te horen en te zien. Hier wordt je heel vrolijk van.

  Reactie by Meta Molleman — 21 februari 2016 @ 23:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment