Peter Beets / Fay Claassen Group met “A Glorious Tribute to Rita Reys”

12 maart 2016 21:00

Fay Claassen zingt Tita Reys.

REMEMBERING RITA REYS.

EEN HOMMAGE AAN ‘EUROPE’S LADY OF JAZZ’

Na de even plechtige als uitbundige uitvaartdienst van Rita Reys begon het al meteen bij de koffie. Hiermee mocht Rita`s nagedachtenis niet eindigen.
Dochter Leila, zwager Ruud Jacobs (broer van Pim), manager Jurjen Donkers spraken al over een herinneringsconcert. Het kwam goed uit dat Fay Claassen toen binnenliep. Afkomstig uit haar woonplaats Keulen had ze door fileleed de dienst in de kerk gemist.

Het gesprek ging over een eerbetoonconcert met het begeleidingstrio van Rita: Peter Beets, Martijn van Iterson en Ruud Jacobs en in Rita´s plaats Fay Claassen. Rita had de laatste jaren in kranten, bladen en voor TV, steevast aangegeven dat Claassen de enige kon zijn die haar zou kunnen vervangen.
Het resultaat was toen een eenmalig eerbetoon concert.

Nadat meerdere podia daarna lieten weten deze hommage voor hun bezoekers ook graag te willen programmeren, was dat i.v.m. de agenda´s van de musici niet meteen mogelijk.
20 september speelden zij in het Concertgebouw in Amsterdam, de plaats waar Rita voor het laatst zong.
12 maart spelen zij in Jazzclub Mahogany Hall.

Fay Claassen-Beets1-LR

Filed under: concertagenda

2 Comments »

 1. Weer een fantastische avond, ik krijg nog kippenvel als ik aan de prachtige stem van Fay denk.

  Reactie by Meta Molleman — 13 maart 2016 @ 22:38

 2. Zaterdag j.l. wist Fay Claassen toch weer als geen ander en zonder imitatie-pogingen, heel natuurlijk en uiterst persoonlijk de sfeer van Rita Reys neer te zetten in een volledig afgeladen MH-jazzclub. Muisstil zat deze toegewijde clan van jazz-fans geconcentreerd te genieten van haar prachtige, licht hese maar vooral warme stemgeluid waarmee ze de meest kenmerkende songs van Rita Reys, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughn ten gehore bracht.
  Het trio van de piano-virtuoos Peter Beets, met als meest authentieke nestor uit de tijd van Rita: Ruud Jacobs op de contrabas en Martijn van Iterson als geweldenaar op de semi-acoustische gitaar stond hier garant voor een perfect bijpassende omlijsting. Een lange serie van spontane en zeer welgemeende toefjes applaus vielen hun ten deel bij wijze van persoonlijke aanmoediging en beloning. Als hoogtepunt het Nederlandse jazz-lied: Zon in Scheveningen.
  Dit was dus weer eens een avond genieten voor gevorderden!

  André Smit

  Reactie by André Smit — 13 maart 2016 @ 23:54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment