Mahogany Sessions – Lizzy Ossevoort Trio – ‘A Tribute to Nat King Cole’

20 november 2016 16:00

Lizzy Ossevoort-Stafan Bos-LR846

Nathaniel Adams Coles, beter bekend als Nat King Cole, geboren in Montgomery (Alabama) op 17 maart 1919, was jazz-zanger, pianist en songwriter.

Cole wordt algemeen beschouwd als één van de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolkers van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Na een opmerkelijke carrière met heel veel sigaretten, die ertoe bijdroegen zijn stem voldoende laag te houden, overleed hij in 1965 ten gevolge hiervan op 45-jarige leeftijd. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre nagelaten.

Lizzy Ossevoort zal ons met haar trio verrassen met een hommage aan de zanger met geheel eigen benadering. Het optreden zal gelardeerd worden met opmerkelijke gebeurtenissen uit zijn leven.

Lizzy Ossevoort (1996) is getalenteerd zangeres en boeiend entertainer.
Ze heeft in haar jonge leven al veel mooie muzikale dingen mogen meemaken, o.a. het Vocalisten Jazz Concours, Prinses Christina Concours, The Voice Of Holland, een opname met het Metropole Orkest, en meer. Lizzy is in 2016 afgestudeerd aan ArtEz in Arnhem. In mei van dit jaar won ze de ‘Conservatorium Talent Award’ bij Jazz in Duketown.

Stefan Bos (1996) is een bijzonder getalenteerde pianist en speelt al een aantal jaren samen met Lizzy. Hij studeert aan het Conservatorium in Amsterdam en treed op met diverse formaties (o.a. The Jazz Commotion). Afgelopen maart won Stefan in Bussum bij het Goois Jazz Festival de ‘Swinging Young Talent Award.’

Pedro Ivo Ferreira, contrabas, komt uit Brazilië en studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Dit buitengewone talent is al in diverse formaties te zien geweest in o.a. het Bimhuis.

Lizzy Ossevoort (zang),
Stefan Bos (piano) en
Pedro Ivo Ferreira (contrabas)

DE TOEGANG IS GRATIS!

Wordt mede mogelijk gemaakt door :

Top Dental logo

Filed under: concertagenda

1 reactie »

 1. Deze zondagse Mahogany Session trok Lizzy Ossevoort ondanks de hevige storm een volle zaal met haar meesterlijke “Tribute to Nat King Cole”. Deze derde keer dat ze voor ons optrad (twee keer een zondagmiddag in de jazzclub en een keer met kaaspop in de Diaconie-tuin) was opnieuw perfect van zang, timing, voordracht en dynamiek. Ze werd nu niet alleen meesterlijk begeleid door Stefan Bos op piano, maar ook door Pedro Ivo Ferreira op contrabas. Gedrieën wisten zij ons te boeien met hun prachtige muziek.
  De zaal was muisstil aan het genieten en hing aan haar lippen.
  Gevoelig, harmonieus, ritmisch en meeslepend afwisselend solerend en elkaar steeds ruim de gelegenheid gevend voor ieders persoonlijke bijdrage. Een prachtig concert van zo’n hoog niveau dat het eigenlijk een Mahogany Hall jazz-avond had moeten vullen.
  Gelukkig zag ik dat deze show wel op TV werd geregistreerd.

  André Smit

  Reactie by André Smit — 20 november 2016 @ 22:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment